Erciş’te enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Van’ın Erciş ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. 7.2 ile enkaz yığına dönen ilçede Erciş...

Van’ın Erciş ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. 7.2 ile enkaz yığına dönen ilçede
Erciş Kaymakamlığı tarafından belirlenen tarihlere göre kaldırılan enkazların başında Enkaz Kaldırma Komisyonun sorumlusu ve enkazın sahipleri bulunuyor.

İlçede tamamen yıkılan binaların enkazları numaralandırıldı. İş makineleri yardımıyla kaldırılan molozlar, kaymakamlığın belirlediği alanlara dökülüyor. Enkazın başında duran komisyon sorumlusu, molozların arasında çıkan ziynet eşyalarının tutanak karşılığında sahiplerine teslim ediyor.

Reklam
Reklam

Alkanat Caddesi'nde bulunan Memurlar Lokali'nin enkazı kaldırıldı. Enkazda evi bulunan Veysel Gözüaçık, çocuklarının ve karısının bu molozlar arasında öldüğünü ifade etti. Enkazın kaldırılmasının kendisini çok memnun ettiğini belirten Gözüaçık, “Bu enkazın arasında çocuklarımdan eşimden kalan eşyaları gördükçe psikolojik olarak sarsılıyordum. Çok şükür şimdi enkaz kalkıyor. Depremi artık unutmak istiyoruz.” dedi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre; 16 Kasım’da Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Çiftçiler Apartmanı’nın enkazı kaldırılacak. 10–16 Kasım’da arasında Alkanat Caddesi Eski Han Fırın üstündeki enkaz kaldırılacak.11–17 Kasım’da tarihlerinde Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Hacı Osman Kaya Apartmanı’nın enkazı kaldırılacak. 12-17 Kasım’da arasında ise 308. Sokak’ta bulunan Koç Apartmanı’na ait enkaz kaldırılacak. Açıklamada, "Bina ve hane sahiplerinin belirtilen tarihte enkaz mahallinde ve enkaz döküm sahasında hazır bulunmaları önemle duyurulur." ifadesine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz