Erciş'te Karayolları 115. Şube Şefliği Şehir Dışına Taşınıyor

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, şehir dışına taşınacak Erciş Karayolları 115. Şube Şefliği hizmet...

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, şehir dışına taşınacak Erciş Karayolları 115. Şube Şefliği hizmet binasının yapılacağı taşınmaz üzerinde incelemelerde bulundu.

Erciş Belediyesi'nin Çevre ve şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüğünü belirten AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Mürsel Göral ile bazı kurum amirleri ile birlikte Karayolları 115. Şube Şefliği'ne tahsis edilen alanı inceledi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Fatih Çiftci, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, ile Erciş Belediyesi'nin şehrin yeniden yapılandırması konusunda ortak çalışmaların olduğunu anımsattı. Erciş organize Sanayi Bölgesi'nin yapılacağı taşınmaz yanında bulanan 70 bin metrekare hazine arazisinin Karayolları 115. Şube Şefliği için tahsis edildiğini anlatan Çiftci, "Erciş Şehir Merkezi'nin yeniden yapılandırılması noktasında belediye başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma ve mastır planı var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapıyorlar. İlçe kaymakamlığı ve belediye başkanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu noktada şehir merkezindeki bir takım kamu kurum ve kuruluşlarını Erciş'in gelişimine uygun bir şekilde şehir dışına taşınması ve eski mevcut yerlerinin de çeşitli amaçlarla kullanılması üzere bir çalışma başlattı. Bugün de burada Allah nasip ederse Karayolları Şube Şefliği için makine aksamının bütün çalışmalarının daha uygun, daha rahat bir ortamda yapılması için yer tahsisinde bulunuldu. İnşallah bu çalışmayı da sonuçlandırırsak şehir merkezimizdeki birçok kamu kurum ve kuruluşu şehir dışına taşıyacağız. Ayrıca, aynı bölgede yapımına başlanılacak olan Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) var. Organize sanayinin mera parselinde bir sıkıntı vardı. Bu sıkıntıyı aştık. Önümüzdeki günlerde OSB'nin tüm işleri de bitecektir. Bizlere her zaman vatandaşlarımız soruyor. İleride küçük sanayi sitesinin şehir dışına çıkarılması için de bir mastır plan çalışması yapacağız. Küçük sanayi sitemizi de, organize sanayi bölgesinin yanına alma ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bundan sonra Erciş çok daha mükemmel bir şekilde yapılandırılacak. Çok güzel bir şehir olarak yoluna devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz