Erciş'te "Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma" Projesi

Erciş Belediyesi'nce hazırlanan proje kapsamında, sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışmaları başlatıldı.

Erciş Belediyesi'nce hazırlanan proje kapsamında, sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışmaları başlatıldı.

İlçenin Kışla Mahallesi'ndeki Geçici Hayvan Barınma Merkezi'nde aşılama ve kısırlaştırılması çalışmalarına başlandı.

Erciş Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Çiftçi, yaptığı açıklamada, çalışmaların 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklediği sorumluluk çerçevesinde başlatıldığını söyledi.

Görevlendirilen uzman personellerin, sokaklardaki sahipsiz köpekleri toplandıktan sonra kısırlaştırıldığını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Ayrıca köpekler, aşılanarak küpeyle kayıt altına alınıyor. Proje kapsamında İstanbul'dan özel bir veteriner firmasıyla anlaştık. 2009 yılında da belediye olarak böyle bir projeyi hayata geçirmiştik. Toplanan sokak köpekleri, 4 kişilik uzman ekip tarafından öncelikle tıbbi kontrol altında tutuluyor. 800 civarında başıboş ve sahipsiz sokak köpeğini kısırlaştırma, aşılama ve küpelemeyi hedefliyoruz. Veterinerlerin yaptığı müdahalenin ardından hayvanların üremelerini engelliyoruz."

Denge Veterinerlik Firması Saha Sorumlusu Murat Şahin ise, gezici mobil otobüste toplanan sokak köpeklerin uzman ekip tarafından tıbbi kontrol altına alındığını belirtti.

Şahin, "Toplanan köpeklere önce genel anestezi uygulayarak uyutuyoruz ve ardından operasyonu yapıyoruz. Yaklaşık 3 günde iyileşen hayvanları, küpeleyerek serbest bırakıyoruz. Erkek ve dişi ayrımı yapmadan kısırlaştırmayı yapıyoruz. Kısa sürede aşılama, kısırlaştırma ve küpeleme işlemini tamamlayacağız" dedi.

Muhabir: Ali Dağer / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: