Erciş'teki STK'lardan Çözüm Sürecine Destek

Erciş ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK) ve oda temsilcileri, çözüm sürecine destek verdiklerini bildirdi.

Erciş ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK) ve oda temsilcileri, çözüm sürecine destek verdiklerini bildirdi.

Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda bir araya gelen STK'lar adına açıklama yapan Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, yıllardır süregelen, kronikleşmiş Kürt sorunu nedeniyle, bölgede ve ülkede tahribatın boyutlarının her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Çelik, Diyarbakır'daki nevroz kutlamalarında yapılan açıklama ve atılan adımların kendilerini umutlandırdığını ve barışa olan inançlarının biraz daha arttığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Çelik, şunları dile getirdi:

"Bu süreçte rol alan ve söz söyleyen başta Başbakanımız olmak üzere, herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Yapılan olumlu açıklamalar, dünyada Türkiye dostu olan herkesi sevindirmiş, olmayanları da üzmüştür. Türkiye'nin, artık kalıcı bir barışa ihtiyacı var. Bir türlü çözümlenmeyen bu sorunun yarattığı sosyo politik ve ekonomik sonuçlar, herkesin çözüme destek vermesini zaruri kılmıştır. Kimse, anaların, gelinlerin daha fazla gözyaşı dökmesine, çocukların yetim bırakılmasına seyirci kalma hakkına sahip değil. Erciş'teki meslek oda temsilcileri ve STK'lar olarak, çözüm sürecine sonuna kadar destek veriyoruz."

Muhabir: Emre Ilıkan - Ali Dağer / Necat Hasar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: