Erciyes, Dağcıları "zirveye" Çekti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi ile son dönemde önemi artan Erciyes, sporcuların da çeşitli

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi ile son dönemde önemi artan Erciyes, sporcuların da çeşitli faaliyetlerde tercih ettiği dağlar arasında yer alıyor.

Uygulamasına 2005 yılında başlanan ve 2015'de bitirilmesi planlanan 275 milyon Avro maliyetli projeyle 7 kilometre olan pist uzunluğu 50 kilometreye ulaşan Erciyes, dağcıların da çeşitli faaliyetlerde bulunduğu önemli merkezlerden biri konumunda.

Kayseri Dağcılık Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine, Erciyes'te bu yıl dağcılıkla ilgili 32 faaliyet düzenlendiğini, bu faaliyetlere 1580 sporcu katıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Faaliyetlerin 27'sinde 1270 sporcunun Erciyes Dağı'nın 3917 rakımlı zirvesine tırmandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dağcılık İl Temsilciliği, Hacılar Erciyes Spor Kulübü, Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi ile Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü, bu yıl Erciyes'te 32 farklı faaliyete imza attı. Yaz ve kış olmak üzere 2 temel, 2 gelişim ve 1 arama kurtarma kampı ile 27 tırmanış gerçekleştirildi. Bu faaliyetlere 1580 sporcu katıldı, bunlardan 1270'i Erciyes'in zirvesine tırmandı. İl Temsilciliği ve kulüplerin dışında yaklaşık 500 sporcunun daha zirve tırmanışı gerçekleştirdiğini tahmin ediyoruz. 25-30 Aralık tarihlerinde kış arama kurtarma kampı ile bu yılki faaliyetlerimizi noktalayacağız."

-"Dağcıların da cazibe merkezi haline gelmeye başladı"-

Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü proje sayesinde Erciyes'in tüm dünyada adından söz ettirmeye başladığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dağcılık İl Temsilciliği ile bazı kulüplerin düzenlediği faaliyetlere gösterilen ilginin projeyle birlikte artacağını tahmin ediyorum. Kayak pistleriyle mekanik tesislerin uzaması, konaklamada alternatif tesislerin artması, kış sporu meraklılarını Erciyes'e çekecek. Tırmanış ve eğitim faaliyetlerine katılmayı planlayan dağcılarımız, sunulan bu imkanlardan da yararlanacak olmanın avantajıyla Erciyes'i tercih edecekler diye düşünüyorum. Erciyes, kayakseverlerin olduğu kadar dağcıların da cazibe merkezi haline gelmeye başladı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: