Erciyes Kar Kaplanları yaban hayvanları için yemleme yaptı

Erciyes Kar Kaplanları, ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını da unutmadı. Hafta sonlarını...

Erciyes Kar Kaplanları, ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını da unutmadı. Hafta sonlarını kar banyosu yaparak geçiren Kar Kaplanları, Ali Dağı ve çevresinde yaban hayvanları için yemleme yaptı.

Kayseri´de kış aylarında kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile adlarını duyuran Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri, Ali Dağı çevresinde yaban hayvanları için yem bıraktı. Kulüp üyeleri daha sonra Erciyes Çamlık mevkiinde gaz silahlarının attığı boyalı mermilerle paintball oynadı.

Reklam
Reklam

Erciyes Kar Kaplanları, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç´in de katılımı ile yürüyüş lideri Osman Doğan’ın nezaretinde Çay Bağları Ali Dağı Tepesi'nde spor yaptı. Daha sonra Melikgazi Belediyesi’ne ait grayderin yolları açmasıyla yaban hayvanlarını için yemleme yaptı. Yaklaşık 2 saat karlı tepede yürüyen kaplanlar yanlarında getirdikleri sakatat, buğday, kemik ve ekmekleri açık alanlara bıraktı.

Erciyes Kar Kaplanları, buradan Erciyes yolu Yeşilvadi arkasındaki kar kalınlığı 1.5 metreyi bulan ormanlık alanda paintball oynadı. Herkesi ağır kış şartlarında yaban hayvanlar için yemleme yapmaya çağıran HİS Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, kendilerinin artık birer gönüllü kültür ve turizm elçisi olduklarına dikkat çekti. Güleç, “Bilinçli ve sağlıklı sporun yaygınlaşması, sporun çeşitlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yılın 52 haftası federasyona bildirdiğimiz program dahilinde tarihi ve doğal güzellik merkezlerini, doğal yürüyüş parkurlarını üyelerimize tanıtıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı da sporun yanı sıra yaban av hayatı ve çevre konusunda çok duyarlı olduklarını belirtti. Rifat Postacı, Kadir Has Kongre Merkezi’nde Erciyes Kar Kaplanları olağan genel kurulunu yaptıklarını belirtti. Kurul sonrasında yönetim kuruluna kendisi ile birlikte Osman Doğan, Davut Güleç, Şerafettin Hasşerbetçi, Zeki Kırçıl, Denetim Kurulu üyeliğine Hatıf Hasşerbetçi, Emrullah Akdemir ve Salih Bozbıyık’ın seçildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz