Erciyes'te Hafta Içi Yoğunluğu

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi, hafta içi de kayak severlerden yoğun ilgi görmeye

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi, hafta içi de kayak severlerden yoğun ilgi görmeye başladı.

Erciyes'te kar ezme makineleri ile kayağa hazır hale getirilen pistlerdeki kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı.

Türkiye'nin değişik şehirlerinden gelen öğrenci grupları ve vatandaşlar, Erciyes'te snowbord ve kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Bazı aileler de çocukları ile kızaklara binerek gönüllerince eğleniyor.

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezindeki yoğunluğun turizmcileri sevindirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Geçmiş yıllarda hafta sonu yoğunluk oluşturabilmek için turizmcilerin bir araya gelerek çeşitli organizasyonlar düzenleme gayreti içerisine girdiklerini hatırlatan Sungur, şöyle konuştu:

"Erciyes Master Planı doğrultusunda yapılan yatırımlar ve turizmcilerin destekleri ile birlikte artık Erciyes Kayak Merkezi'nde hafta içi de yoğunluk yaşanıyor. Önceki yıllarda Erciyes'e hep şehir dışından insanlar gelirdi. Ama artık Kayserili kayak severler de Erciyes'e ve kayak sporuna ilgi gösteriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor."

Erciyes'in kent merkezine yakınlığı, yolların sürekli açık olması gibi avantajlarının yanı sıra toz karı ile meşhur olduğunu vurgulayan Sungur, şunları kaydetti:

"Kayak pistlerimiz hem acemi hem de profesyonel kayak severler için son derece güvenli. Profesyonel kayak severler için daha zor pistler oluşturuldu. Bununla birlikte kayak öğrenmeye elverişli alanlarımız var. Özellikle çocuk ve gençler hocalar eşliğinde güvenli bir şekilde kayak öğrenebiliyor."

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler de yurt içi ve yurt dışıdan bazı televizyon kanallarının Erciyes'e gelerek turizm ve belgesel programları için çekim yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

İkiler, bu çekimlerin Erciyes'in özellikle yurt dışı tanıtımı için önemli olduğunu vurguladı.

Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: