Erciyes'te Kar Yağışı

KAYSERİ (AA) - Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor.

KAYSERİ - Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş yetkililerinden alınan bilgiye göre, 3 bin 916 metre yüksekliğe sahip Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 rakımdaki Tekir Yaylası ve 2 bin 300 rakımındaki Serçel Yaylası'na gece 03.00'dan itibaren kar yağmaya başladı. Aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası 2 bin 500 metrenin üzerinde bulunan Çobanini, Şeytanderesi ve Sütdonduran mevkilerinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Erciyes Tekir bölgesinde hava sıcaklığı gece eksi 4 dereceye kadar düşerken gündüz hava sıcaklığı ise 2 derece oldu. Saatteki hızı 45 kilometreye kadar ulaşan rüzgar nedeniyle de Serçel Yaylası'ndaki gondol tipi teleferiklerin çalışmadığı belirtildi. Kayseri Kent merkezinde ise sabah saatlerinde itibaren yağmur etkili oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: