Erciyes'te Kayak Keyfi

Kayseri'de hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Erciyes'te kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Kayseri'de hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Erciyes'te kayak yapmanın keyfini yaşadı.

İki gündür etkili olan yağışlarla kar kalınlığının 270 santimetreye ulaştığı Erciyes'te hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Vatandaşlar, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü kayak merkezinde, aileleriyle birlikte snowboard ve kayak yapıyor, kızakla kayıyor.

Çevre illerden gelen vatandaşların yanı sıra farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezinde, ziyaretçiler kentin adıyla özdeşleşmiş sucuğunun tadına bakma fırsatı da buluyor.

Reklam
Reklam

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezindeki tüm pistlerin açık olduğunu, otellerdeki doluluk oranının da yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erciyes Master Planı ile Türkiye'nin kış turizmine büyük katkı sağlayacaklarını belirten İkiler, şunları kaydetti:

"Kayak merkezimiz kent merkezinden gelen vatandaşlarımızın yanı sıra profesyonel kayakçıların da tercih ettiği bir yer. Bugün kayak merkezimize gelen araç sayısı yaklaşık 10 bin, 60 bin civarında da ziyaretçi var. Master Planı çerçevesindeki çalışmalarımız devam ediyor. Tekir Bölgesi'nde kızak yapmak isteyenleri dağın zirvesine taşıyan sistemi de yenileyeceğiz. Daha modern bir sistemle kayakçılarımızı taşıyacağız."

Ankara'dan hafta sonu tatili için Erciyes'e gelen Gönül Kaya ise, "Buraya birkaç yıl önce kayak için gelmiştim. Eskiye göre büyük değişim var. İnsanların ilgisi de çok güzel" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Esma Aygün-Sercan Küçükşahin/Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: