''Erdal iade edilmeli"

İstanbul (AA)- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bruges Ceza Mahkemesi'nin Belçika'da işledikleri suçlardan yargılanan terörist Fehriye Erdal ve terör örgütü DHKP-C üyesi 10 kişiye ilişkin bugün açıklayacağı karara ilişkin, "Biz bu kişinin Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı iadesini her halükarda istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi lazım" dedi.
THY'ye ait uçakla İstanbul'a gelen Bakan Çiçek, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Belçika Adalet Bakanı'nın geçtiğimiz günlerde kendisine bu konuya ilişkin bir mektup gönderdiğini kaydeden Bakan Çiçek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Belçika Adalet Bakanı, bana geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili bir mektup gönderdi. 'Bazı yasal düzenlemeler yapıldığını' ifade etti. Bu süreçten eğer istenilen sonuç alınamazsa, yeniden iade işleminin başlayabileceği gibi bir bilgi verdi.

Biz tabiatıyla bu kişinin Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı iadesini her halükarda istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi lazım. Hiçbir hukuki boşluk, teröristlerin himaye görmesini mümkün kılmaz. Ne yapıp yapıp terörle mücadelede uluslararası camianın işbirliği yapmasında, varsa mevzuatlarında boşluk bunları doldurmasında fayda var. Çünkü terör tüm ülkelere karşı, tüm insanlara karşı bir tehdittir. Bu tehdide karşı uluslararası camianın da dayanışma içerisinde olması lazım. Kararlılık içerisinde olması lazım. Aksi halde hiçbir gelişmiş ülke de dahil olmak üzere, teröre karşı yüzde yüz koruma imkanı yoktur. Bunu ortadan kaldırmanın yolu dayanışmadır, kararlılıktır ve
yasal boşlukları doldurmaktır."