Erdal: SERKA, Hayvancılık Ve Turizmle Ilgili Projelere Öncelik Veriyor

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı İl Koordinatörü Musa Erdal, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinde...

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı İl Koordinatörü Musa Erdal, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinde tarım, hayvancılık, turizm, imalat ve bölgesel ürünlerle ilgili projelere öncelik verdiklerini belirtti.

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD), üyelerini SERKA destekleri hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. AGİAD binasındaki toplantı AGİAD Başkanı Mevlüt Bayındır’ın konuşması ile başladı.

Bulundukları bölgenin dezavantajlı gibi görünmesine rağmen devletin çeşitli sektörlere destek verdiğini belirten Bayındır, "Destek sağlayan kuruluşlardan biri de SERKA'dır. SERKA dezavantajı yatırımlarla avantaja çevirmenin yolunu açıyor. Herkes aynı güçte ve imkanları eşit olmayabilir. Bunun aramızdaki ortaklık kültürünü geliştirmekle çok rahat çözülebileceğini düşünüyorum. Bunun için ortak iştiraklerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor." dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan SERKA Ağrı İl Koordinatörü Musa Erdal ise toplantıya katılan AGİAD üyelerine, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı–3, Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı–2 hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi. Hibelerle ilgili hazırlanan filmin izlenmesinin ardından konuşan Erdal, SERKA'nın Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan olmak üzere dört ildeki bazı sektörlere öncelik verdiğini belirtti.

Tarım, hayvancılık, turizm, imalat ve bölgesel ürünlerin desteklenmesine öncelik verdikleri kaydeden Erdal, bu sektörlerde projelere başvurmak için fazla şart aranmadığını, isteyen her işadamının kolaylıkla bu projelere başvurabileceğini vurguladı.

SERKA’nın teklif çağrısına çıktığı 3 mali destek programı için 8 Şubat 2013 tarihine kadar başvuruda bulunulabileceğini belirten Erdal, ayağı yere basan sağlıklı bir proje için çalışmalara şimdiden başlamanın faydalı olacağını söyledi.

Toplantının son bölümünde ise AGİAD üyelerinin destekleme ve projelerle ilgili sorularına cevap verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: