Erdek'e kameralı güvenlik sistemi

BALIKESİR (İHA) - Marmara Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden olan Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde, kameralı güvenlik sistemi kurulması için çalışmalara başlandı.

Emniyet ve belediyenin ortak projesiyle şehrin ana yolları, meydan ve sahil kesimine ilk etapta 20 adet güvenlik kamerası konulacağı belirtildi. Kameralı güvenlik sistemi için fizibilite çalışmalarına başlandığını açıklayan Emniyet Müdürü Esat Taner, özellikle yaz aylarında nüfusu birkaç katına çıkan Erdek'te güvenliğin daha iyi sağlanabilmesi için kameralı sistemin önemli olduğuna dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Erdek'in sahil kesimine konulacak olan 10 adet kameranın sağladığı görüntülerin internet üzerinden canlı yayında tüm dünyada izlenebileceğini belirten Taner, "Erdek'e yaz aylarında yerli ve yabancı yüz binlerce turist geliyor. Emniyet Müdürlüğü olarak özellikle sahil kesimlerinde bisikletli, motorize ve yaya devriyelerimizle güvenliği sağlıyoruz. Olaylara daha hızlı müdahale edebilmek, caydırıcılığı arttırmak için kameralı sistem büyük önem taşıyor. Bu konuda Erdek Belediyesi de projeye maddi destek sağlayacak ve ortaklaşa gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.