Erdek'te Karayel-Balıkçılar, Üç Gündür Etkili Olan Karayelnedeniyle Denize Açılamıyor

Erdekli balıkçıların Marmara Denizi'nde üç gündür etkili olan karayel nedeniyle denize açılamadığı bildirildi.

Erdekli balıkçıların Marmara Denizi'nde üç gündür etkili olan karayel nedeniyle denize açılamadığı bildirildi.

Erdek'e bağlı Narlı köyünde geçimini balıkçılık yaparak kazanan, Metin Dilsizmen, Halil Burmalı ve Başar Kaldı, fırtına nedeniyle balığa çıkamadıklarını söyledi.

Erdek'teki karayel nedeniyle şimdilik tekne ve ağlarını onarmakla meşgul olduklarını belirten balıkçılar, avlanma yasağı kapsamında bırakılan küçük balıkçı teknelerinin günlük kazançlarını Kapıdağ çevresi, Karabiga, Paşalimanı Adası açıklarında aradıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Fırtınanın dinmesiyle ağları tekrar denize atacaklarını belirten balıkçılar,"Haziran ayında sardalya çıkmaya başladı. İnşallah bu böyle devam eder. Güney Marmara'nın Bodrum'u sayılan Erdek ve çevresi bu yıl bol bol balık yiyecek" dedi.

Muhabir: Ahmet Pesen \ Seyhan Kırıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: