Erdem 2b’de Rayiç Bedel Sorununu Yerinde İnceledi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 2B arazi satışlarıyla ilgili olarak rayiç bedel şikayetleri bulunan...

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 2B arazi satışlarıyla ilgili olarak rayiç bedel şikayetleri bulunan Sultanhisar’ın Malgaçemir köyü sakinleriyle sorunu yerinde inceledi.

Sultanhisar’a bağlı Malgaçemir köyüne ziyaretinden önce Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’i ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem’e Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve İl Genel Meclisi üyesi Erdinç Çeliksoy eşlik etti.

Erdem’in yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Karabacak’ın vefatından dolayı Erdem’e başsağlığı dileyerek, “Vatandaşlarımızın sıkıntılarıyla ilgilenmeniz fevkalade güzel. Biz sizi ilçemizde görmekten her zaman memnun oluruz” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Makgaçemir köyüne gelen Mehmet Erdem, 2B arazi satışlarıyla ilgili olarak belirlenen rayiç bedellerden şikayetleri Malgaçemir köyü sakinlerinin sorunlarını yerinde dinledi.

2B kapsamına giren bazı arazilerin dönüm başına 5 bin TL bazılarının ise bin TL olmasına tepki gösteren Malgaçemir köyü sakinleri, “Yol geçmez, araba gitmez tamamen hayvan gücüyle gidilebilen verimsiz araziler için dönüm başına 5 bin TL rayiç bedel konmuş. Fakat köye, yola yakın daha verimli arazilerin rayiç bedeli ise bin TL olarak belirlenmiş. Bu konuda köy halkı olarak mağdur olduk. Çevre köylerde bile daha verimli araziler bu fiyatlarda belirlenmemiştir. Biz bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz” diye konuştular.

Aradaki fiyat farklılığıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi alan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, “Bu fiyatların hangi kriterlere dayanarak belirlendiğinin bilgisini öğrendim. Tarım İlçe Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası, Esnaf Odaları Birliği ve köy temsilcilerinin belirlediği bu fiyatlar ile rayiç bedel belirlenmiştir. Malgaçemir köyü olarak itiraz süresi geçmiş, geç kalınmış bir durum söz konusu. Bu konudaki mevzuata göre şuanda bunu çözmek zor görünüyor. Fakat ben konuyu bizzat Bakanlığa taşıyarak bu konuyu nasıl çözebiliriz bunun araştırmasını yaparak inşallah bir neticeye varırız. Nasıl bir çözüm üretebilir bakacağız. Mevzuat açısından zor görünüyor. Kaymakamlığın detaylı olarak hazırladığı dosyayı Ankara’ya götürüp üzerinde çalışacağız” dedi.

Reklam
Reklam

2B Arazileri Kanunu hakkında Malgaçemir köyü sakinlerine bilgi aktaran Erdem, “31 yılda çıkartılamayan bu kanun AK Parti hükümeti zamanında çıkartıldı. Daha önce ki siyasi partilerin ve hükümetlerin çıkartamadığı bu kanun ile köylü vatandaşlarımızı mutlu etmeyi ve sevindirmeyi planladık. Fakat gördük ki Malgaçemir köyü halkına bir haksızlık yapılmış. Bu konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bu bölgedeki insanların uzun yıllar yaşadığını belirten Mehmet Erdem, köy kahvesinde kendisini karşılayan 88 yaşındaki Mustafa Yıldırım ve 81 yaşındaki Hacı Ali Koçoğlu isimli vatandaşların elini öperek kendileriyle kısa bir süre sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz