Erdem: Açıklamaları Türkiye bu süreçten çıksın diye yaptım

ANKARA (ANKA)- AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Kırıkkale'de yayınlanan bir gazeteye yaptığı ve AKP'nin gerçek oyunun yüzde 47 olmadığı, türbanla ilgili anayasa değişikliklerinin yanlış olduğu şeklindeki açıklamaları ve tahlilleri, Türkiye'nin içinden bulunduğu durumdan çıkması amacıyla yaptığını belirtti.

Erdem, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Erdem, açıklamasında, "Bu mülakat hiçbir özel veya başka bir maksat taşımaksızın sadece ülkenin içine girdiği süreçten duyulan üzüntünün bir sonucudur. Ülkemizin 2002'de yakaladığı istikrarı sürdürmesi; AK Parti'nin, demokrasinin ve Türkiye'nin bu süreçten zarar görmeden çıkması en büyük arzumdur. Bu doğrultuda, iktidarı ile muhalefeti ile ve devlet kurumları ile sağduyu içinde bu süreci atlamamıza katkıda bulunmak amacı ile bu tahlil ve açıklamaları yapmış bulunmaktayım. Amacım bundan ibarettir. Bu beyanlarla ilgili değerlendirme ve yorumların sağduyu içerisinde yapılacağına inanmaktayım" dedi.

Reklam
Reklam

-NE DEMİŞTİ?
AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Yerel bir gazeteye verdiği mülakatta AKP'nin merkez sağ parti olamadığını, Başbakan'ın İspanya'daki türban çıkışının yanlış olduğunu ve irtica endişesinin arttığını söylemişti.

Erdem, AKP'nin aldığı yüzde 47 oyun normal değil, mağduriyet oyu olduğunu söylerken, "AKP milletvekili olarak söylüyorum, keşke daha dengeli bir Meclis yapısı olsaydı. AKP 280-285 olsaydı, iki parti de onu dengeleseydi belki cumhurbaşkanlığı seçimi daha dengeli olur, partiler arası konsensüs oluşur, bugün yaşadığımız sıkıntılar da olmazdı" demişti.