Erdemir’den atılan Kaya: Karar psikolojimi bozdu, dava açacağım

Umre için gittiği kutsal topraklardayken Ereğli Demir Çelik Fabrikası (ERDEMİR)'ndaki işinden çıkartılan Uğur Kaya, hiçbir...

Umre için gittiği kutsal topraklardayken Ereğli Demir Çelik Fabrikası (ERDEMİR)'ndaki işinden çıkartılan Uğur Kaya, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılmasının psikolojisini bozduğunu söyledi. Fabrika tarafından yayınlanan tamim kapsamında işten çıkarıldığını iddia eden Kaya, gerekçe olarak ise 'sizinle çalışmak istemiyoruz” denildiğini ifade etti.
12 yıldır Erdemir’de çalışan ve performans değerlendirmesi iyinin üzerinde çıkan Uğur Kaya, işten çıkarıldığı haberini umre dönüşü arkadaşlarından almış. Kaya, “Ben Haziran ayının son haftası Umreye gitmek için senelik iznime ayrıldım. İzne ayrıldıktan 2 ya da 3 gün sonra durum netleşmiş. Ancak bana ne bir bildirim, ne de bir telefonla bilgi gelmedi. Konuyu tatilde görüştüğüm arkadaşlarım vasıtası ile öğrendim.” dedi.
Bugüne kadar görev yaptığı Erdemir fabrikasında başarısızlığının olmadığını ve yüz kızartıcı bir suç işlemediğini dile getiren Kaya, sebepsiz yere işten çıkarılmasının psikolojisini bozduğunu söyledi. Başka bir yere iş başvurusu yaptığında, Erdemir’den çıkarılma nedenini bile söyleyemeyecek olmasının kendisini olumsuz etkilediğini kaydeden Kaya, “İşten çıkarılma sebebimin 'sizinle çalışmak istemiyoruz' düşüncesi olduğunu öğrendim. Bu kararın insan üzerinde oluşturduğu psikolojik sıkıntılar oluyor. Şimdiye kadar beni iş yerimde herkes çok başarılı, çalışkan birisi olarak bilirlerdi. İşim ve arkadaş ilişkilerimde kimseyle bir sorunum olmadı.” diye konuştu.
Konuyu yargıya taşıyacağını belirten Kaya sözlerin işöyle sürdürdü: “Bu manada avukatımız ile görüştük. Bugüne kadar açılan davaların ilki olacak. Manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz. İş yerinde başarılı olan iş arkadaşları ve amirleri ile hiçbir sorunu olmayan işçilerin işten çıkarılması bu kadar kolay olmamalı. İnsanlar farklı yapılarda, fıtratlarda olabilir ama işi ile ilgili herhangi bir sıkıntısı yoksa bu kişinin işten çok rahat bir şekilde çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum."
Öte yandan Erdemir yetkilileri teşvik, emekliliği dolan ve takas yoluyla işten ayrılanların dışında işten çıkarılma olmadığı, işten ayrılanların mutlaka bir gerekçe ile ayrıldığı bilgisi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz