Erdemir'in piyasa değeri 2 milyar dolar

ZONGULDAK (İHA) - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü A.Kerim Dervişoğlu, Erdemir'in özelleştirilmesi ve yabancılara satışıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdemir Genel Müdürü Kerim Dervişoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Feridun Alkan, ilçede bulunan huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Bir süre yaşlılarla sohbet eden Genel Müdür Kerim Dervişoğlu, çıkışta basın mensuplarının Erdemir'in özelleştirilmesi ve yabancılara satışıyla ilgili soruları yanıtladı.

Erdemir'in hisselerinin bir kısmının Özelleştirme İdaresi'ne bağlı olduğunu kaydeden Dervişoğlu, "Özelleştirme İdaresi o konuda bir çalışma yapıyor. Henüz ne şekilde bu hisseleri satacağı konusunda bir karar verilmiş değil. Ancak ben, Türkiye'ye yakışmayan, hiçbir şey olamaz diye düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Hisselere yabancılardan talip olan olmadığı şeklindeki bir soruya da Dervişoğlu, "Yabancıların bize iletilmiş kendi istekleri yok. Bu konu Genel Müdürlük olarak bizim dışımızda. Özelleştirme idaresiyle görüşürler mi onu bilmiyorum" yanıtını verdi.

Dervişoğlu, "Şu anda Erdemir'in değeri ne kadardır?" sorusuna ise, "Ben Erdemir'i dünyaya değişmem. Ama 2003 yılı başında 450 milyon dolar olan değerini biz 2 milyar dolara çıkardık. Her yönüyle performansımız iyi, çalışanlarımız iyi, biz ülkemizin insanlarına, çalışanlarına, bütün yetkililerine güveniyoruz. Türkiye'nin lehine olmayacak hiçbir şey yapılmaz" şeklinde konuştu.

Genel Müdür A.Kerim Dervişoğlu, yabancıların Erdemir'i satın almak isteyebileceklerini de belirterek, "Çelik üreticisi, hammadde tedarikçileri ve tüketiciler arasında sıkıştı. Çünkü fiyatlar aynı olmuyor, iniş çıkışları, iflas eden firmalar var. Dünyadaki Çelik üreticileri, çelik firmasının sayısının azalmasını ancak üretimin artmasını istiyor. Böylece her şeyin kontrolünü elinde bulundurmayı amaçlıyor. Bu nedenle de herkes kendine göre bir fabrika satın almaya çalışıyor. Erdemir de özelleştirmenin gündemindi. Bu nedenle yabancıların talepte bulunması çok normal. Ancak iki gönlün anlaşması, evlenmesi için bir olması lazım. Bizim yapımız da buna müsait değil. Biz Romanya, Bulgaristan değiliz. Biz Türk milleti olarak dünya durdukça duracak bir milletiz. Gelişmeye de, kendi fabrikalarımıza da ihtiyacımız var. Böyle düşünüyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam