Erdemli Anadolu Ajansı Tarafından Havadan Görüntülendi

Erdemli ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleri Anadolu Ajansı tarafından havadan görüntülendi.

Erdemli ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleri Anadolu Ajansı tarafından havadan görüntülendi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter, Erdemli futbol sahasından havalanarak tarihi ve turistik beldesi Kızkalesi, Elaiussa Sebaste antik kenti, Kanlıdivane, Karakız Göleti ile orman bölgenin yangın söndürmede kullanılan su havuzlarını üzerinden yaylalara çıkarak, geziye katılanlara bölgeyi kuş bakışı inceleme imkanı sağladı.

İlçenin tarımsal ve turizm alanları AA muhabiri tarafından havadan görüntülendi.

Reklam
Reklam

Erdemli Orman işletme Müdürü Kenan Akduman, gezinin ardından yaptığı açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün, Türkiye'de en çok ağaçlandırma çalışması yapan bölge müdürlüğü olarak seçildiğini ve Mersin yöresinde ise en çok ağaçlandırma çalışması yapan işletmenin Erdemli Orman İşletmesi olduğunu hatırlattı.

Geziyle yangına dayanıklı orman faaliyetleri çalışmalarının kuş bakışı olarak görülme fırsatı yakalandığını ifade eden Akduman, 2012 yılı çalışma programı çerçevesinde yıl sonuna kadar bin 750 hektar alanda ağaçlandırma ve iyileştirme çalışması gerçekleştireceklerini söyledi.

Bin 750 hektarın 903 hektarını fiilen makineyle işlemesini yaptıklarını dile getiren Akduman, 903 hektarın 600 hektarına dikim, kalan 300 hektarına da karpelli sedir tohumu ekimi yapacaklarını belirtti.

Özellikle yayla köylerinde büyük bir çalışma olduğunu bildiren Akduman, "Bozuk tüm orman alanlarını fidan dikimi ve tohumlama yöntemiyle ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Ağaçlandırma yapılan bu alanlar Mersin'imizin akciğeri olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ormanların korunması anlamında herkese sorumluluk düştüğüne dikkati çeken Akduman, herkesi ormanların korunmasına katkı sağlamaya ve ormanların korunmasına davet ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: