Erdemli Müftülüğü'nden Güzel Ezan Okuma Kursu

MERSİN (AA) - Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, din görevlileri için ezanı güzel okuma kursu düzenlendiklerini söyledi. 

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, din görevlileri için ezanı güzel okuma kursu düzenlendiklerini söyledi. Türkmenoğlu, Erdemli Ulu Camii Hafız Doktor Emin Şekerci Konferans Salonu'nda düzenlenen kursun açılışında, kursa 29 din görevlisinin katıldığını ve 4 gün boyuncu eğitim alacaklarını bildirdi. Ezanı her din görevlisinin en güzel şekilde okumasını amaçladıklarını anlatan Türkmenoğlu, "Önemli olan arkadaşlarımız içerisindeki cevheri ortaya çıkarmak, ezanın canlı bir şekilde okunmasını sağlamak ve ezanımızın o diriltici mesajını insanlarımıza daha iyi verebilmektir. Bu nedenle de imam arkadaşlarımızın yaptıkları işin zorluklarını biliyoruz" dedi. Artık merkezi ezanve vaaz sisteminden Türkiye genelinde yavaş yavaş vazgeçildiğini vurgulayan Türkmenoğlu, bu nedenle kursun daha da önemli hale geldiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: