Erdemli’de 600 Dönüm Arazide Özel Ağaçlandırma Yapılacak

Özel ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne başvuran 3 köylüye 600 dönüm bozuk vasıflı...

Özel ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne başvuran 3 köylüye 600 dönüm bozuk vasıflı orman arazisini ağaçlandırmaları için 49 yıllığına izin verildi.

130 kişi içinden kura ile belirlenen köylüler, ağaçlandırma için kendilerine izin verilen arazilere proje kapsamında ceviz ve harnup dikmeyi planladıklarını belirtiler.

Kura çekimi sonrasında bir açıklama yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, 600 dönüm arazinin üç parsel halinde kura çekiminin gerçekleştirildiğini belirterek, “Birer asil 2 yedek olmak üzere kuranın üçü de Erdemli’de oturan vatandaşlarımıza çıktı. Öncelikle vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Ceviz gibi harnup gibi aklımıza gelen türlerle bu arazilere ağaçlandırma yapılacak. Bu çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Bozuk vasıflı orman arazilerinin özel ağaçlandırma yapılmasının olumlu bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Baca, “Bu noktada arkadaşlar bizlere en geç bir yıl içerisinde projelerini getirecekler. Teknik ekip tarafından analizler yapılacak, araştırmalar yapılacak, uygun türler belirlenecek. Orada hangi türler yetişirse o yönde projeler gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Kura ile 393 dönüm arazinin ağaçlandırılması hakkını alan Ali Selçuk Şimşek, “Çıkmaz diye düşünürken kura bana çıktı. Çok mutlu oldum. Bu araziye ceviz dikmeyi düşünüyorum ama incelemeler sonucunda uygun olan ne ise kararımızı ona göre vereceğiz” şeklinde konuştu.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ve arazilerin bulunduğu belde belediye başkanları kurada adı belirlenen vatandaşları tebrik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: