Erdemli'de bilgisayar destekli hafızlık kursu

Erdemli ilçesine bağılı Limonlu beldesindeki Yatılı Kız Kuran Kursu'nda, hafız adaylarının bilgisayar destekli eğitim alacakları bildirildi.

Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir atıl durumda olan binada tadilat yapıldığını belirtti.

Eğitim kalitesi açısından şu an 50 öğrenci için binayı hazır hale getirdiklerini ifade eden Topal, ''binanın tadilatı için yaklaşık 300 bin liralık harcama oldu ve binanın teknolojik imkânlarla donatıldı. 20'ye yakın öğrencimiz hafızlık eğitimi alıyor. İleride buradaki 50 öğrencimizin tamamının hafızlığa çalışıyor olmasını hedefliyoruz. Erdemli ilçemizdeki bu bina, hafızlık eğitim merkezine dönüşecek'' dedi.

Reklam
Reklam

Binanın içerisinde 16 bilgisayarın bulunduğu özel bir oda oluşturduklarını vurgulayan Topal, şunları kaydetti:

''Hafızlık çalışması yapan hafızlarımız hem görerek, hem de dinleyerek çalışmalarını sürdürecekler. Bilindiği gibi hafızlıkta hatanın sıfır olması gerekiyor. Bunda küçük bir hatayı düzeltme durumu çok zor. Onun için gerek kursiyerler gerekse öğreticiler Diyanet İşleri Başkanlığımızın uzman isimlerinden destek alacaklar. Amacımız alışılmışın dışında, Kuranıkerim'in hayata kattığı değere yakın bir eğitim seviyesini tutturmak. Bunu da günümüzün bilgi ve teknoloji araçlarından sonuna kadar istifade ederek gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İlim gelişiyor, teknoloji gelişiyor, bilgiye ulaşmak artık daha hızlı. Bilimin ve teknolojinin ürünlerinden istifade ederek Kuran eğitimini en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz