Erdemli'de Hatimle Sabah Namazı Uygulaması

Erdemli ilçesindeki Fatih Camisi'nde uygulanan hatimle sabah namazının duası yapıldı.

Erdemli ilçesindeki Fatih Camisi'nde uygulanan hatimle sabah namazının duası yapıldı.

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Kargıpınarı beldesindeki camide düzenlenen törende, sabah namazlarına farkındalık oluşturmak amacıyla bazı farklı projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Hatimle sabah namazı" uygulamasının da bunlardan birisi olduğunu dile getiren Türkmenoğu, "Bunlardan bir tanesi de Hz. Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği ve bizim ecdadımızın devam ettirdiği hatimle namaz kılma geleneğini, sabah namazlarında uyguladık. Çok geçmeden de olumlu tepkiler aldık" dedi.

Reklam
Reklam

İlk uygulamanın Erdemli'de Ulu Cami ve Kargıpınarı Merkez Fatih Camisi'nde gerçekleştirildiğini ifade eden Türkmenoğlu, "Yaklaşık 2 aya yayılan bir süre içinde hatim programı tamamlanmış oluyor. Uzaklardan bile insanların gelip söz konusu camilerde sabah namazlarını eda ettiklerini gördük. Bu uygulama sabah namazlarını bir şölene dönüştürdü. Bu konuda bizi destekleyen cami cemaatimize, cami idare heyetine, Kargıpınarı Belediye Başkanımız Kerim Şahin'e şükranlarımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.

Türkmenoğlu ve Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Fatih Caminin hafız imam hatibi Muhsin Özata'ya teşekkür belgesi takdim etti.

Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: