Erdemli’de Hayvan Ölümleri İddiası Boş Çıktı

Mersin’in Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Berdan Tun, Erdemli’de büyükbaş hayvan ölümleri iddiasının...

Mersin’in Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Berdan Tun, Erdemli’de büyükbaş hayvan ölümleri iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, bahse konu hastalık ya da başka bir nedenle kaybedilmiş bir tek havyan için kendilerine başvuru olmadığını söyledi.

Tun, halk arasında “3 gün hastalığı” denilen “Bovine Ephemeral Fever” hastalığı nedeniyle ilçede hayvan ölümlerinin yaşandığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

İlçede kayıtlı ve küpeli büyükbaş hayvan sayısının 9 bin 750 olduğuna dikkat çeken Tun, “100 hayvanın kaybedildiği iddia edilen bahse konu hastalık ya da başka bir nedenle kaybedilmiş bir tek havyan nedeniyle olsa bile bir başvuru olmamıştır” dedi.

Reklam
Reklam

100 hayvanın kaybedildiğine dair kendilerine ulaşan herhangi bir bilginin olmadığını ifade eden Tun, “İlçede kayıtlı ve küpeli 9 bin 750 büyükbaş hayvan var. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan herhangi birinin bizim hayvanımız bu hastalıktan dolayı öldü diye bir başvurusu yok. Hastalığın ilçemizde var olduğu söyleniyor. Var olduğu söylenen köylerimizi veterinerlerle de gezerek, vatandaşlarımızı dinledik. Yapılan görüşmede vatandaşlarımız kısmen de olsa hastalık belirtisi olduğuna değindiler, ancak hayvan kaybının olduğu yönünde bir ifadeleri olmadı” diye konuştu.

Bahse konu hastalığın insanlara geçen bir hastalık olmadığının altını çizen Tun, “Hayvanlarda hastalık belirtisi yüksek ateş ve halsizlik olarak görülüyor. Bu hastalığın insan sağlığını etkileyecek bir durumu söz konusu değil. İnsanlara geçen bir hastalık değil. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız herhangi tedirginlik yaşamasınlar. Burada kurbanlık hayvanları etkileyen bir durum da söz konusu değil” dedi.

Tun konuşmasında şunları da kaydetti;

Reklam
Reklam

“Hastalığın duyumundan itibaren 3-4 günlük süre içerisinde müdürlüğümüze herhangi bir hayvan kaybıyla ilgili müracaat olmadı. Herhangi bir vatandaşımızdan hayvanım öldü, bunu kayıtlardan düşürün diye bir müracaatta almadık. Değişik sebeplerle de hayvanlar ölebiliyor, ama değişik sebeplerle de olsa bile dediğimiz gibi hayvan kaybı şeklinde, hayvanımız öldü diyerek bir başvuru olmadı.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: