Erdemli'de hayvan üreticilerine destekleme primi ödemesi

Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Berdan Tun, 2011 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilere Haziran'da toplam 1 milyon 504 bin

Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Berdan Tun, 2011 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilere Haziran'da toplam 1 milyon 504 bin 643 lira ödeme yapılacağını bildirdi.

Tun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, destekleme primi ödemesinin, ilçe genelindeki 606 işletme sahibini kapsadığını belirtti.

İşletmelerdeki 5 bin 96 sığırı anaç sığır için toplam 1 milyon 504 bin 643 lira destek primi verileceğini ifade eden Tun, ödemelerin Haziran sonuna kadar gerçekleştirileceğini vurguladı.

Geçen yıl "şap" ve "brucella" aşısı yapılan 336 işletmedeki bin 650 buzağı için üreticilere 123 bin 516 TL destek hazırlandığına işaret eden Tun, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Belirtilen desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin tamamının hayvanlarının aşılarını düzenli olarak yaptırmaları ve hayvan güncellemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Desteklemelerden faydalanmak isteyen üreticilerimizin, Süt Üreticileri Birliği, Holstein Sığır Yetiştiricileri Birliği, narenciye ve diğer tarımsal üretim kooperatif ve birliklerine üye olmaları gerekmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz