Erdemli'de Köy Muhtarları Bilgilendirildi

Erdemli ilçesinde köy muhtarları, "Büyükşehir Yasası" konusunda bilgilendirildi.

Erdemli ilçesinde köy muhtarları, "Büyükşehir Yasası" konusunda bilgilendirildi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 6360 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından köy muhtarlıklarının mal varlıklarının ilçe belediyesine devredileceğini söyledi.

Süreç hakkında detaylı bilgilendirmeler yapmak için 49 köyün muhtarlarına yönelik eğitim çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Tollu, "Yeni yasa ile birlikte Erdemli'yi muhtarlarla birlikte yöneteceğiz. Eskiden köylerimize yardım yapmamıza kanuni engeller çıkıyordu. Artık bunlar ortadan kaldırıldı, köylere belediyemiz resmi olarak hizmet edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni kanunla ilçe belediyelerinin birtakım yetkilerinin daraltıldığını belirten Tollu, şöyle devam etti:

"İçme suyu, kanalizasyon, hal, itfaiye, mezbahane, mezarlıklar ile genişliği 14,5 metreyi bulan caddeler büyükşehirin uhdesinde olacak. Bizim görev alanlarımız daraltılırken İller Bankası'ndan gelen ödeneğin yüzde 30'u da büyükşehire aktarılacak. Mersin'in yüz ölçümünü de göz önüne alındığında dev belediye haline gelecek. Temennimiz büyükşehir olarak bizlere daha iyi hizmet verilmesi. Yeni uygulamadan dolayı bir takım sıkıntılar olabilir, ancak Erdemli belediyesi olarak bizler hazırız."

Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: