Erdemli'de "Mersin 1. Fizik Olimpiyatı" Gerçekleştirildi

MERSİN (AA) - Erdemli Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Mersin 1. Fizik Olimpiyatı" 18 okuldan 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Erdemli Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Mersin 1. Fizik Olimpiyatı" 18 okuldan 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Erdemli Anadolu Lisesi Müdürü Murat Çelik, okulda gerçekleştirilen sınav öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk defa bir devlet okulu tarafından fizik olimpiyatı yapıldığını söyledi. Olimpiyat düzenlemekteki amaçlarının fiziği öğrencilere sevdirmek olduğunu bildiren Çelik, şöyle konuştu: "Öğrencilerin olimpiyat düzeyinde sorularla daha çok meşgul olmasını sağlamayı amaçladık. Mersin genelinde bütün okullara duyuru yaptık. Valilik oluruyla çalışmalarımıza başladık. Mersin genelinde 18 okuldan 50 öğrenci olimpiyatımıza katıldı. Katılan öğrencileri okul idarecileri tarafından seçildi. Olimpiyat 15 sorudan oluşmakta ve 150 dakika süre verilmekte. Sorularımız, TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları'nın birinci basamağına eş değer sorulardır. Amacımız bu olimpiyatı ulusal ve uluslararası boyuta taşımak." Fizik Olimpiyatı Komite Başkanı Fizik Öğretmeni İlhan Güllü de öğrencilere fiziği sevdirmek ve yetenekli öğrencileri ortaya çıkarmak için böyle bir olimpiyat düzenlediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: