Erdemli’de MOBESE Çalışması Başladı

MERSİN (AA) - Erdemli Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, ilçe merkezine takılacak olan MOBESE için yapım çalışmalarının başladığını söyledi.

Erdemli Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, ilçe merkezine takılacak olan MOBESE için yapım çalışmalarının başladığını söyledi. Dağı, AA muhabirine yaptığı açıklamada; ilçenin güvenliğini arttıracak ve gözlemini sağlamak için 5 ayrı noktaya konacak olan MOBESE sistemi çalışmaları başlandığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü ödeneğinden ayrılan 300 bin lira ile ihalesi yapılan sistemde kameraların lise, Hükümet Konağı kavşağı, Cumhuriyet Meydanı, Çevre yolu, Türbe kavşağı ve Hal Caddesi'ne yerleştirileceğini anlatarak, gece ve gündüz görüşlü, plaka tanıma ve yüz teşhisi özelliğine sahip olacağını ifade etti. Dağ, şöyle devam etti: ‘’Her noktaya bir sabit bir hareketli olmak üzere 2'şer kameranın konması için kablo döşeme çalışmaları başladı. Çalışmalar 10 gün içerisinde tamamlanacak. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan bilgi işlem merkezinden 24 saat takip edilebilecek MOBESE kameralarının faaliyete geçmesi ile birlikte suç ve suçlularla mücadelemize daha hızlı ve daha etkin olacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz