Erdemli'de Muz Üreticileri Semineri Sona Erdi

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle, Erdemli Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ziraat odasının ortaklaşa düzenlediği "Örtü altı muz üreticilerinin

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle, Erdemli Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ziraat odasının ortaklaşa düzenlediği "Örtü altı muz üreticilerinin eğitimi projesi" semineri sona erdi.

9 aylık eğitime katılarak başarılı olan 30 çiftçiye sertifikaları Erdemli Ziraat Odası (EZO) toplantı salonunda ilçe Kaymakamı İbrahim Özefe ile EZO Başkanı Adnan Dölek tarafından verildi.

Özefe, törende yaptığı konuşmada, limonun başkenti Erdemli'de muz üreticiliğine hızlı bir geçişin yaşandığını belirterek, çiftçilerin eğitimine yönelik bu tür projelere destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

EZO Başkanı Adnan Dölek de, muz üretiminin özellikle Anamur ve Bozyazı ilçelerinde yaygın olarak yapıldığını dile getirerek, Erdemli'de ise son yıllarda örtü altı muz üretiminin hızla yaygınlaştığını kaydetti.

EZO kayıtlarına göre ilçede 89 çiftçinin 450 dekar alanda muz yetiştiriciliği yaptığını belirten Dölek, "İlçemizde yetiştirilen örtü altı muzun yaklaşık yüzde 75'lik kısmını Limonlu kasabası üretmektedir. Burada en önemli faktörler bölgenin mikro klimalı yapıya sahip olması nedeni ile bölgede muz üreticiliği hızla yayılıyor" dedi.

Muhabir: Derviş Çömez

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: