Erdemli'de Öğrenciler Projelerini Bilim Fuarında Sergiledi

MERSİN (AA) -  Erdemli'de 5. ve 12. sınıf öğrencilerinin hazırladığı projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarında sergilendi.

Erdemli'de 5. ve 12. sınıf öğrencilerinin hazırladığı projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Müdürlüğünde açılan bilim furarında, 5. ve 12. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları 28 projeninin sergilendiği bilim fuarını açmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. İlçe genelinde 17 okulda bu tür sergilerin açılmaya başladığını hatırlatan Metin, şöyle devam etti: "21 Mayıs'a kadar bilim fuarlarımızın tamamının açılışı tamamlanmış olacak. Bu fuarlar sayesinde çocuklarımız, günlük hayatta karşılaştıkları sorunları görebilecek ve sorunları proje basamaklarıyla çözmeyi öğrenecekler. Biz de bilim fuarlarını gezerek sorunları nasıl çözdüklerine bakacağız. Bu fuarlar öğrencilerin geleceğine yön verecek çalışmalardır." TÜBİTAK proje denetleyicisi ve Mersin İl Ar-Ge görevlisi Abdullah Tayfur ise hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin proje hazırlama konusunda çok gayretli olduklarını söyledi. Tayfur, bu sergilere katılan öğrencilerin gelecek yıllarda Ankara’da da sergilere katılabilmelerini arzuladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından bilim fuarının açılış kurdelesi kesildi. Sergi 3 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: