Erdemli’de Öğrenciler Projelerini Sergiledi

MERSİN (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Erdemli ilçesinde bu yıl ikincisini düzenlediği bilim fuarına, Erdemli'den 17 okul 528 projeyle katıldı. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun Erdemli ilçesinde bu yıl ikincisini düzenlediği bilim fuarına, Erdemli'den 17 okul 528 projeyle katıldı. Erdemli ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Erdemli Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi Lisesinde gerçekleştirilen furarın açılışında, geçen yıl 17 okulda 360 projenin sergiye çıktığını hatırlatarak, bu yıl ki sergiye yine 17 okulun katıldığını ancak proje sayısının yüzde 45 artışla 528'e çıktığını belirtti. Fuarların, geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek ve öğrencileri araştırma geliştirmeye teşvik amacıyla düzenlendiğini ifade eden Metin, şöyle devam etti: "Projelerin sergilenmesiyle öğrencilerin özgüvenleri artıyor. Türkiye genelinde TÜBİTAK’ın çağrısı üzerine okullarda projeler hazırlandı. Öyle sanıyorum ki Mersin tüm iller içinde en şanslısı. Erdemli ilçemiz ise en şanslısı çünkü 17 okulumuzda 528 proje hazırlanarak fuarda sergilenmeye hak kazandı. Bu rakam birçok ilin toplamından daha fazla. Ben gelecek yıl hem bölgede hem de Ankara’daki genel sergide Erdemli’den bir projenin gireceğine inanıyorum." Erdemli Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tekin de okul olarak bu yıl ikincisi düzenen fuara 27 projeyle katıldıklarını belirtti. Tekin, fuarlar sayesinde, öğrencilerin düşüncelerindeki bilgilerini uygulamaya geçirmeleri konusunda büyük fayda sağlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı projeler incelendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: