Erdemli'de Yayla Köyleri Festivali

MERSİN (AA) - Erdemli Ziraat Odası ve Harfilli Köyü Muhtarlığı'nın düzenlediği "9. Yayla Köyleri Yaş Sebze Meyve ve Kültür Festivali" yapıldı.

MERSİN - Erdemli Ziraat Odası ve Harfilli Köyü Muhtarlığı'nın düzenlediği "9. Yayla Köyleri Yaş Sebze Meyve ve Kültür Festivali" yapıldı. Harfilli Köyü spor sahasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan festivalin açılışında konuşan Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, çiftçinin sıkıntılarını dile getirdi. Yılın 12 ayı hiç durmaksızın yağmur-çamur demeden çalışan çiftçilerin sıkıntılı olduğunu anlatan Dölek, şöyle konuştu: "Çiftçimizin eğlenmeye de hakkı var. Bu gün düzenlenen festival çiftçilerimizin hem sıkıntılarını dile getirmek hem de bir günde olsa eğlenmelerini sağlamak içindir. Çiftçimiz ne ekerse eksin girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı kazanamıyor ürettiği ürünü gerçek değerinde satamıyor. Çiftçimizin kazanması için geleneksel üreticilikten planlı modern tarıma geçmek zorundayız." AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt da AK Parti hükümetinin aldığı radikal kararlarla çiftçiyi her zaman desteklediğini, desteklemeye de devam edeceğini kaydetti. Festivalde güzellik, sebze meyve, köyler arası halat çekme, yoğurt kabında altın bulma ve kros yarışmaları yapıldı. Aşuk ile Maşuk’un gösterisi ile Silifke Oyunları ekibi gösteri sundu. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: