Erdemli'de Zabıtadan Ramazan Denetimi

MERSİN (AA) - Erdemli Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelinde yaptığı iş yerleri denetimlerini Ramazan dolayısıyla sıklaştırdı.

Erdemli Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelinde yaptığı iş yerleri denetimlerini Ramazan dolayısıyla sıklaştırdı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, amaçlarının Ramazan münasebetiyle halkın daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının sağlanması olduğunu söyledi. Halk sağlığının önemine dikkati çeken Tollu, ilçe genelinde periyodik olarak devam eden zabıta denetimlerinin Ramazan'da sıklaşarak devam ettiği belirtti. Özellikle fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve imalathaneler gibi sıhhi iş yerlerinin kontrol edilmesine önem verdiklerinin altını çizen Tollu, denetimlerde en çok temizliğe ve gramaja önem verdiklerini bildirdi. Tollu, şöyle konuştu: "Vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından iş yerlerinin kontrolü halk sağlığının önemine binaen gereklidir. Bu düşünce ile kontrollerimizi sıklaştırdık. Gıda güvenliği günümüzde çok önem kazandı. Tüketilen gıdaların hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz gıda mühendisi, çevre sağlık teknisyeni ve zabıta ekiplerimizle belli periyotlarda iş yerlerini denetlemekte. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartları yerine getirmeyen işletmeler hakkında yasal işlem yapılacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: