FBI ajanlarından 'Eric Adams' sorusu! Erden Timur'un bilgisine başvuruldu, '20-25 dakika görüşmemiz oldu'

Eski Galatasaray SK yöneticisi ve Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'un ABD'nin New York kentinde gözaltına alındığı iddiası gündem olmuştu. Yapılan açıklamada gözaltının olmadığı ve Eric Adams soruşturması kapsamında Erden Timur'un bilgisine başvurulduğu aktarıldı. Erden Timur olayla ilgili yaptığı açıklamada "Eric Adams'a bağış adı altında para verip vermediğimi sordular. Kimse benden böyle bir istekte bulunmadı, ben de kimseye bağış yapmadım dedim" dedi.

Avukat, iş insanı ve eski Galatasaray SK yöneticisi Erden Timur'un, ABD'de gözaltına alına alındığı iddia edildi. New York'ta FBI ajanlarının Timur'a New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili ilgili sorular sorulduğu aktarıldı.

MEHMET SÜMER: 'HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI'

Gelişmeyi sosyal medyada hesabından VOA muhabiri Mehmet Sümer duyurdu.

Sümer paylaşımında şunları ifade etti:

"Brooklyn'de bir inşaat yatırımı olan Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'la görüştüm.

Reklam
Reklam

Kendisi iki gün önce New York'a geldiğinde FBI tarafından JFK Havalimanı'nda gözaltına alınarak kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili ilgili sorular sorulduğunu doğruladı.

Timur kendisine Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu kendisinin de bağış yapmadığını söylediğini anlattı."

"GÖZALTI DEĞİL BİLGİSİNE BAŞVURULDU"

Sümer daha sonra yeni bir açıklama yaparak "Erden Timur şimdi tekrar aradı kendisine gözaltı işleminin uygulanmadığını sadece bilgisinin alınıp herhangi bir imzalı tutanak benzeri bir şey imzalamadan herhangi bir yasal işlem olmadan havalimanından çıktığını söyledi" dedi.

ERDEN TİMUR'DAN AÇIKLAMA: "KONSER İÇİN GELDİM"

Gazeteci Emrullah Erdinç yaptığı paylaşımda Erden Timur'un yaşananlarla ilgili kendisine şunları ifade ettiğini aktardı:

"Cuma günü New York JFK havalimanına iner inmez FBI yetkilileri yanıma gelerek bazı sorular sordu. Hakkında rüşvet ve yolsuzluk soruşturması yürütülen New York Belediye Başkanı Eric Adams'a bağış adı altında para verip vermediğimi sordular. Kimse benden böyle bir istekte bulunmadı, ben de kimseye bağış yapmadım dedim.

Reklam
Reklam

Ardından havalimanından ayrıldım bugün de konsere gideceğim, Nef filarmoni orkestrasının konseri için buraya geldim"

TİMUR'DAN YENİ AÇIKLAMA: '20-25 DAKİKA GÖRÜŞMEMİZ OLDU'

Erden Timur Habertürk canlı yayınında şunları ifade etti:

"Tamamen gözaltı diye yalan şeyler ortaya atılmış. New York'ta bulunan NEF Vakfı'nın flarmoni orkestrasının konseri var. Eşimle birlikte konser için geldik. Cuma günü öğle saatlerinde havalimanına geldik. Çıkarken oradaki polisler 'Eric Adams'a bağış yaptınız mı, Sizden bağış istendi mi?' gibi sorular sordu. Biz de 'Ne bağış yaptık ne de bizden bağış istendi' dedik. 20-25 dakika sürdü. Konu bu yani. Cuma günü İstanbul'da olacağız.

Benim bildiğim herhangi bir şekilde adım geçmiyor ama teknik olarak imkansız bir durum. Ne olduğunu anlayamadık ama herhalde Türk iş adamlarına böyle bir soru yöneltiyorlar.

Herkesin iş gücü, onuru, itibarı... Sadece duyarlılık gerekiyor. Hayatımda kendi ülkemde bile bir metrekare imar artışı yapmamış birisiyim. 15 yıldır iş yapıyorum, sektörümde zannediyorum ki hiç imar artışı yapmayan başka bir gayrimenkul şirketi yok. İmar artışı da yasaldır, belediye meclisine başvurursunuz imar artışı yaparsınız. 1000 ev yapılacak yere bin 500 ev yaparsınız. İmar artışı yapmamak benim prensibim, bu şeyler olduğunda hassas olmak gerekiyor. İnsanları böyle lekelemek hiç doğru değil."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: