Erdinç: "ak Parti İktidarının Vaat Edip De Bitirmediği Hiçbir Proje Yoktur"

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Avukat Mehmet Şükrü Erdinç, son günlerde...

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Avukat Mehmet Şükrü Erdinç, son günlerde Adana kamuoyuna; yapımına başlanılması kararlaştırılan Yeni Adliye Sarayı hakkında ’Yapımının ertelenmesi yönünde irade ortaya konuluyor’ gibi mesnetsiz iddiaların ortaya atıldığını ifade ederek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Erdinç, yaptığı açıklamada, bir ay önce Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanı Erdoğan Böcek’i ziyaret ettiğini, biri İstinaf Mahkemesi yani Bölge Adliye Mahkemesi diğeri Adana Adliye Sarayı olmak üzere, Adana’ya yapılacak olan 2 adliye binası için temmuz ayı itibariyle ihale sürecinin başlayacağı müjdesini verdiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Adana kamuoyunu bir kez daha aydınlatma ve bilgilendirme amacıyla konuyla ilgili doğru ve yönlendirici açıklamalarda bulunma gereği duyduğunu ifade eden Erdinç, “Öncelikle bilinmesi gereken şudur ki; AK Parti iktidarları döneminde, herhangi bir alanda olursa olsun vaat edilip de nihayete ermeyen, yerine getirilmeyen hiç bir proje bulunmamaktadır” diye konuştu.

Erdinç açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu durum ‘Yeni Adliye Sarayları’ yapımı hususunda da böyledir. Türkiye’de büyük illerde başlayan ve belirli bir plan ve program dâhilinde süratle devam eden ve tamamlanmış olan Adliye Sarayları projeleri bulunmaktadır. Bu plan ve program dâhilinde Türkiye’nin sayılı metropollerinden biri olan Adana’mıza da, ülkemizin 3. büyük Adliye Sarayı kazandırılacaktır.

Ayrıca, 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun uyarınca Adana’mızın da içerisinde bulunduğu 15 bölgeye İstinaf mahkemesi kurulacaktır.

Adalet hizmetlerinin sistemli ve total bir şekilde vatandaşımıza sunulabilmesi adına Adalet Sarayları ve İstinaf Mahkemelerini birbirinden ayrı değerlendirmemek gerekir. Her iki kolda verilecek olan hizmetlerin gerçekleştirileceği yeni hizmet binalarının yapımı; adalet hizmetlerinin en kısa yoldan hızlandırılabilmesi amacına yönelik bir sıra içerisinde planlı olarak gerçekleştirilecektir.

Reklam
Reklam

Gaye; gösterişli, devasa ancak işlevsel olmayan hizmet binaları yapmak değildir. Bu doğrultuda; bir başka bahara değil, bu yaz, Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası yapımı için ihaleye çıkılacak ve ivedilikle inşaatına başlanıp Adana’mızın hizmetine sunulacaktır. İlk projenin ihale süreci tamamlanır tamamlanmaz ise yeni adliye sarayının yapımı için ihale süreci başlayacak ve yine süratle nihayete erdirilecektir. Sürecin bu aşamaya gelmesinde AK Parti Adana Milletvekilleri olarak ortaya koyduğumuz çaba ve hassasiyet, projelerin tamamlanıp Adanalı hemşehrilerimizin hizmetine açılana dek devam edecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz