Erdoğan: 28 Şubat Sürecinde Kapatılan Vakıflar Yeniden Açılıyor

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Haftalık Grup Toplantısı'nda...

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Haftalık Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada bazı yeni düzenlemeler ile ilgili bilgiler verdi. 28 Şubat sürecinde kapatılan vakıfları, başvurmaları halinde yeniden açılacaklarını söyleyen Erdoğan, Ziraat Bankası'nın da çiftçiye uyguladığı kredi faizlerinde indirime gittikleri müjdesini verdi.

Erdoğan, konuşmasının başında anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 50'nin üzerine çıktığını söyledi. Ardından parti olarak daha önce belirledikleri 2023 ve 2071 tarihlerine ek olarak yeni bir hedef belirlediklerini belirtti. Erdoğan, "İstanbul'un 1453 yılındaki fethinin 600. yıl dönümü olan 2053 yılını da AK Parti olarak hedeflerimiz arasına alıyoruz, o büyük yıl dönümü için şimdiden hazırlıklara başlıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

YENİ HEDEF 2053

Yeni Fatih'ler yetiştirme şuurunda çocuklara ve gençlere öz güven aktaracaklarını söyleyen Erdoğan, muhalefete taş atmayı da ihmal etmedi: "2053'te muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil. Bahçeli 40 yıl sonra 140. yılda MHP'nin nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesaplarını yapıyor olabilir. Ya da 2053 yılında tek parti döneminin zulümlerini hatırlatıyor olabileceğimizi iddia edenler olabilir. Biz o gün yerimizi gençlere bırakmış, eserleriyle iftihar edilenlerden oluruz inşallah."

28 ŞUBAT'TA KAPATILAN VAKIFLAR YENİDEN AÇILIYOR

Ardından bu hafta kutlanan Vakıflar Haftası dolayısıyla yeni bir düzenlemeyi haber veren Erdoğan, "28 Şubat sürecinde vakıflar da ciddi şekilde mağdur edildi. 22 vakfa dava açıldı, bu davalardan 20'si sonuçlandı. 9 vakfın kapatılmasına, 1 vakfın dağıtılmasına karar verildi. 10 dava reddedildi." bilgisini aktardı.

28 Şubat süreci sonucunda kapatılan 9 vakıf arasında Milli Gençlik Vakfı, Sahabe Eğitim Vakfı, Gebze Hizmet Vakfı gibi kurumların olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu mağduriyeti gidermek, bu antidemokratik uygulamaya son vermek amacıyla kapatılan vakıfların yeniden kurulmasına imkan tanıyan tasarıyı Meclis'e gönderiyoruz. Hayatta olan kurucuların başvurması halinde adı ve amacı aynı olmak suretiyle yeniden faaliyetlerine başlayabilecektir. Bu vakıfların Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün elinde olan taşınmazları, mahkeme siciline tescilinden itibaren yeni vakıflara teslim edilecek. Ayrıca taşınmazların Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün elindeyken elde edilen kira ve satış değeri yeni kurulan vakıflara iade edilecek. Özellikle binlerce öğrencinin elinden tutmuş, umut ve çatı olmuş vakıflara hakkını teslim edecek bu uygulamanın hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

ÇİFTÇİYE KREDİ FAİZLERİNİN ORANLARI BİR PUAN DÜŞTÜ

Erdoğan, çiftçilere yönelik de yeni müjdeler verdi. İktidara gelmeden önce 28 bin çiftçiye Ziraat Bankası tarafından kredi verildiğini aktaran Erdoğan, iktidara geldikleri dönemde ise 960 bin çiftçiye 19 milyar kredi verildiğini söyledi. "Ey benim çiftçi kardeşim, sizin emeğinizi kimler sömürdü, kimler sahip çıkıyor? Belgeler rakamlar ortada" diyen Erdoğan, 10 yılda çiftçiye aktarılan kaynağın 58 milyar lira olduğunu dile getirdi.

Çiftçinin Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredinin faiz oranının yüzde 59 olduğunu hatırlatan Erdoğan, kendilerinin ise 2004'te sübvansiyon uygulaması başlattıklarını ve faizleri kademe kademe düşürdüklerini kaydetti. Erdoğan bu düzenlemeyle faizleri yüzde 0, yüzde 5 ve yüzde 9 aralığına kadar çektiklerini hatırlatan Erdoğan, faiz oranlarının düşürüldüğü müjdesini verdi: "Bugünden itibaren Ziraat Bankası'nın çiftçiye uyguladığı kredi oranını 1'er puan daha düşürüyoruz. Yüzde 9 yüzde 8'e, yüzde 5 yüzde 4'e düşüyor, yüzde 0'lık kredi yine bu şekilde devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: