Erdoğan Abd Seyahati Öncesi Basın Toplantısı Düzenledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Emniyet Teşkilatı ile MİT arasında bir kopukluk söz konusu olabilir, ben...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Emniyet Teşkilatı ile MİT arasında bir kopukluk söz konusu olabilir, ben yazılı talimatımı başbakanlık Teftiş Kurulu’na vermiş bulunuyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Reyhanlı’daki patlamalarda istihbarat zafiyeti iddialarına ilişkin, “İstihbarat zaafı olduğu kanaatinde değilim. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbaratı bu tür hareketliliğin olduğunu yakalama noktasında olduğuna göre demek ki burada bir ön bilgi alma söz konusu. Ama burada Emniyet Teşkilatı ile MİT arasında bir kopukluk söz konusu olabilir. Buna yönelik olarak ifade ettiğim gibi, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu bu konuları araştırmak üzere nerede bir zaaf varsa bunun gereğini tereddütsüz yerine getiririz. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığıma da söyledi. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu da hemen gereken adımları atmalı. Başbakanlık Teftiş Kurulu da gerekli adımı atacaktır. Ben yazılı talimatımı Başbakanlık Teftiş Kurulu’na vermiş bulunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz