Erdoğan: Açlık Eylemleriyle Öcalan’ı Evine Göndermeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörist başı Abdullah Öcalan’ın ev hapsine alınması için açlık grevi yapanlara...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörist başı Abdullah Öcalan’ın ev hapsine alınması için açlık grevi yapanlara karşı net konuştu. Erdoğan, “Eylemi yapmanızla terörist başını oradan çıkartıp evine göndermeyiz.” dedi.

AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuşan Erdoğan, açlık grevinde olanlara “Gerçekten samimi olarak böyle bir şeyin içinde olanlar varsa, yani siz bunu bize şantaja dönüştürmeyin. Çünkü biz sizin söylemenizle, bu tür eylemi yapmanızla terörist başını oradan çıkartıp evine göndermeyiz. Yok böyle bir şey. Bu ülkede 10 binlerce insanın ölümüne neden olan bir terörist başına idam verilmiştir; ama maalesef bazı yerlerin baskısıyla idamı dahi kaldırılmıştır. İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı'da yatmaktadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasında terör olaylarına ve terörle mücadeleye değinen Erdoğan, “Türkiye'nin vesayet sisteminin uzun sürmesinde, sivil siyasetin zayıf kalmasında terör olaylarının önemli bir rolü var. Bugün de ekonomik ve sosyal kalkınmayla birlikte demokratik gelişmenin ilerlemesinin önündeki en büyük engel terördür.” ifadesini kullandı.

Kürtlere karşı devletin her türlü şefkat elini uzattığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Kürt kardeşlerime sesleniyorum; terör örgütüyle aranıza gelin bir duvar örün. Bunlar sizin istismarınızı yapıyorlar. Buna fırsat vermeyin. Bunların insana değer vermek gibi, insanlıktan nasibini almak gibi bir durum yok. Sevgili Kürt kardeşim gel bunlarla arana perdeyi koy. Çocukların okula gitmesini engellediler. 6, 7, 8, 9, 10 yaşındaki çocuğun okula gitmesini engelleyecek kadar merhametsizler. Bunların nesillerimizin geleceği açısından bir dertleri sıkıntıları yok. Bunlar sadece yıkacaklar yakacaklar.”

ESRAR EROİN TARLALARI

Terör örgütü PKK’nın esrar ve eroin tarlaları yakıldığı için isyan ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Bunlar esrar tüccarı. Buralar yakılınca eyvah dediler, gitti. Bunlar burdan para kazanıyor. Niye? Oradan teröre kaynak aktarıyorlar.” dedi.

Reklam
Reklam

"MELLE MÜSVEDDELERİ"

Aynı şeyi yurt dışında da yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Almanya ziyaretinde de Almanya Başbakanı Angela Merkel'e söylediğini kaydetti. Erdoğan, “Berlin'in göbeğinde çadır kuruyorlar. Terörist başının fotoğrafını asıp burada vatandaştan para topluyorlar. Bu paralar nereye gidiyor, terör örgütüne. Zekat topluyorlar, hac organizasyonları yapıyorlar. Zerdüşt'ün hac ile alakası olabilir mi? Ama benim saf temiz Kürt kardeşim bu oyuna geliyor. Ciddi zannediyor. Orada da bir melle müsveddeleri var. Çıkıp alternatif cuma namazı kıldırma adımı atanlar var, alternatifçi cumhuriyetçiler gibi.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE NAMUSUMUZDUR"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu kardeşlerimizin üzerinden saltanatlarını sürdürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Anadolu coğrafyası bizim vatanımız. Bu toprakların üzerinde kimseye operasyon fırsatı bırakmayacağız. Bu bedeli acı bir şekilde ödemiş ecdadın torunları olarak sizlere sesleniyorum. Her mücadelenin bir bedeli vardır. Bunun en acı olanı karşılığı can olan, kan olan, hayat olan kısmıdır. Biz bu bedeli Malazgirt’te Sultan Alparslan'ın beyaz kefeniyle en önde olduğu mücadeleyle ödedik. Gazi Süleyman Paşa Gelibolu üzerinden Anadolu Trakya'ya geçerken, bu bedeli biz İstanbul'un fethinde, biz asıl asıl bedeli geride yarım milyon kardeşimizin cenazesini bırakarak Balkanları terk ederken, bu bedeli biz Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, 100 binlerce şehit verdiğimiz Süveyş’te ödedik. Küllerimiz üzerinden ayağa kalkarak Kurtuluş Savaşı’nda ödedik. Bu bedeli son 30 yıldır bölücü terör örgütüyle mücadelede ödemeye devam ediyoruz. Böylesine büyük bedeller karşılığında vatan yaptığımız bu ülke son devlet Türkiye Cumhuriyeti bizim namusumuzdur, onurumuzdur, haysiyetimizdir.”
Erdoğan’ın bu sözleri uzun süre alkışlandı.

Reklam
Reklam

ÖCALAN’A EV HAPSİ YOK

Ardından terörist başı Öcalan için yapılan açlık grevlerine değinen Başbakan Erdoğan, “Terör örgütünün dağa çıkardıklarını ölüme gönderdiği yetmiyormuş gibi şimdi de cezaevinde olanları ölüme zorluyorlar. Açlık grevinde olanlarla ilgili raporları alıyoruz, merak etmeyin.” dedi.

Şu an ölüm orucu tutan olmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün hala köşe yazarları 2 tane ölüm orucu tutan var diyor. Yok. Niye yalan söylüyorsun. Sıkıntı, medyadaki bu çift yüzlü davrananlar. Bunlar dağ ile müşterek hareket ediyorlar. Biz yumuşak başlıyız, ama ne koyun ne kuzuyuz. İşte 900 küsurle başladı, 600'lere düştü. Ama kontrolümüz altında. Sıkıntısı olana zaten bütün sağlık mensuplarımız her cezaevinde gerek müdahaleyi yapıyorlar. Ama ben yine de buradan bir çağrı yapıyorum. Gerçekten samimi olarak böyle bir şeyin içinde olanlar varsa, yani siz bunu bize şantaja dönüştürmeyin. Çünkü biz sizin söylemenizle, bu tür eylemi yapmanızla terörist başını oradan çıkartıp evine göndermeyiz. Yok böyle bir şey. Bu ülkede 10 binlerce insanın ölümüne neden olan bir terörist başına idam verilmiştir, ama maalesef bazı yerlerin baskısıyla idamı dahi kaldırmıştır. İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı'da yatmaktadır. Kamuoyu araştırmalarında millet idam yeniden gelsin diyor. Bunu biliyor musunuz? Kamuoyu araştırmalarında birçok insan bunu istiyor. Çünkü öldürülen ve onun yakınlarıdır canı yanan. Diğerlerinin canı yanmıyor. Diğerleri gidip kebap partilerinde gününü gün ediyor. Ve burada devletin öldürülen insanları onların yakınlarını aslında tasarruf hakkını biz kullanamayız. Ama yıllarca devlet af yetkisi kullandı. Devletin böyle bir hakkı olamaz ki. Devlet kendine ait konularda af yetkisini kullanabilir. Ama kalkıp da bir insan öldürülecek, onun ailesine ait bir yetkiyi kalkıp devlet kullanacak. Maalesef bunları ülkede yıllarca yaşadık.”

Reklam
Reklam

ÖCALAN’IN AİLESİ İLE GÖRÜŞMESİNE ENGEL YOK

Teröre tevessül eden ölümler üzerinden hesap yapanların çözüm diye bir derdi olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, “Terörist başı ailesi ve yakınları görüşmek istedikleri sürece görüşmeye devam edebilirler. Herhangi bir engel yoktur. Avukatlar noktasında yoktur. Ailesi arzu etti, gönderdik. Yasal hakları neyse hiçbir mani yok. Yakınlarını sürekli olarak gönderebiliriz. Ne zaman isterlerse her zaman göndeririz. Cezaevindeki her mahkum gibi açlık grevine gidenlerin canı bize aittir. Devlete aittir. Biz hiç kimsenin durup dururken ölümüne seyirci kalmadık kalmayız. Teröre tevessül edenler ölümler üzerinden hesap yapanların çözüm derdi yoktur. Biz bu konuda herhangi bir tuzağa düşmeyiz.” dedi.

YEREL SEÇİM İÇİN 2014’Ü ZİKRETTİ

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise yerel seçimlerle ilgili bir ifade kullandı. Erdoğan, “Önümüzde çok hassas 3 yıl var. 2014 yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 genel seçimler, sadece partimiz için değil ülkemiz için büyük önem taşıyor.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Yerel seçimlerin 2013’e alınmasına ilişkin yasa tasarısı değişikliği, Meclis’te yeterli oyu alamadığı için yapılamamıştı. AK Parti’nin, kampta yerel seçimler için yeni tarih çalışması yapması da bekleniyor. Erdoğan ilk kez yerel seçimler için 2014'ü zikretmiş oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz