Erdoğan: Açlık Grevleriydi, Ölüm Oruçlarıydı, Bunlar Şantajdır, Blöftür, Şovdur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açlık grevleriyle ilgili, “Açlık grevleriydi, ölüm oruçlarıydı, bunlar şantajdır, blöftür, şovdur....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açlık grevleriyle ilgili, “Açlık grevleriydi, ölüm oruçlarıydı, bunlar şantajdır, blöftür, şovdur. Şimdi de milletvekilleri yapıyorlarmış. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bizim görevimiz bellidir. Biz sağlıkla ilgili gerekli müdahaleyi yaparız.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'dan karayolu ile memleketi Rize'ye giderken Trabzon’un Of ilçesinde yol kenarında kendisini bekleyen vatandaşları hitap etti. Teröre karşı birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Erdoğan, bazı BDP milletvekillerinin açlık grevlerine destek vermesiyle ilgili şunları söyledi: “Açlık grevleriydi, ölüm oruçlarıydı bunlar şantajdır, blöftür, şovdur. Şimdi de milletvekilleri yapıyorlarmış. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bizim görevimiz bellidir. Biz sağlıkla ilgili gerekli müdahaleyi yaparız. Ama o farklı düşünüyormuş, ne düşünüyorsa düşünsün. O şantajlar karşısında boyun eğmeyiz.”

Reklam
Reklam

Bir vatandaşın ‘İdam geri gelsin’ sözleri üzerine “Söyledim ya, ta Endonezya'dan söyledim” diye cevap veren Erdoğan, şöyle konuştu: “Orada, ‘ölümler karşısında, öldürmeler karşısında gerekirse idam cezası yeniden masaya getirilmelidir' dedim. Çünkü devletin öldüreni affetme yetkisini biz kendimizde görmüyoruz. Bu yetki öldürülenin ailesine aittir, bize ait olamaz. Bununla ilgili düzenlemeleri yapmak gerekir. 'Efendim Avrupa Birliği'nde (AB) öyleymiş'. Biz bir kere bu noktada öyle bir adım attık. Bugün bakın ABD'de idam var, Rusya'da var, Çin'de var, Japonya'da var, dünyanın birçok yerinde var. Bunlar Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin ağırlıklı üyeleri. Yani Fransa, İngiltere hariç diğerlerinde var. O zaman durumumuzu gözden geçirmemiz lazım.”

Başkana Erdoğan, daha sonra memleketi Rize'ye gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz