Erdoğan, AKP genişletilmiş MYK'yı topluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin en üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu üyelerini (MYK) ve bazı bakanları toplantıya çağırdı.

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 15.00'de başlayacak toplantıda partinin cumhurbaşkanı adayı olan Abdullah Gül'ün adaylıktan çekilme süreci masaya yatırılacak. Abdullah Gül'ün 9 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur oylaması öncesinde adaylıktan çekilip çekilmeyeceği bu toplantıda karara bağlanacak. Başbakan Erdoğan'ın ve bazı parti yöneticilerinin fikrinin, Gül'ün cumhurbaşkanı seçim turlarının sonuna kadar çekilmemesi yönünde olduğu belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Erdoğan, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin, "Abdullah Gül adaylıktan çekilecek mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Saat 15.00'te toplantımız var (MYK). Toplantılarımızı yapacağız, bir çok şeyi konucağız. Az önce de ifade ettik, görüşmelerimizden sonra nasıl bir süreç takip edeceğimizi sizlere açıklayacağız. Biraz sabırlı olun."

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki makam odasında 11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül ve bazı bakanlarla bir süre toplantı yaptı.

Gül, toplantıdan ayrılırken, gazetecilerin sorusu üzerine, "Açıklama olabilir... Ben kararımı size söyledim" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ile Abdüllatif Şener, Gül'ün kararından haberdar olmadıklarını söylediler.

İHA-AA