'Erdoğan Atatürk’ü, Cumhuriyet’i önemseyen yeni bir seçmen profiline yöneliyor'

AK Parti, daha Atatürkçü bir profil çizmeye mi başlayacak? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim resepsiyonuna dair izlenimlerini aktaran Abdulkadir Selvi, AK Parti, Atatürk’ü mü keşfetti tartışmalarına zemin teşkil etmesini arzu etmem ama bu kez Cumhuriyet ve Atatürk vurguları daha güçlüydü. Belli ki Erdoğan sadece MHP’yle yakınlaşma adına bunu yapmıyor. Atatürk’ü, Cumhuriyet’i önemseyen yeni bir seçmen profiline yöneliyor" dedi."

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 15 Temmuz 2018'de mi yapılacak? Bu tarihi Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bir AK Partilinin kendisine söylediğini belirtti. 29 Ekim resepsiyonu için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde AK Partililer kendi aralarında belediye başkanlıklarındaki değişimi konuştuğunu belirten Abdulkadir Selvi, "Biri kulağıma eğilip, 'Erken seçim yok diye yazıyorsun ama Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimlerden önce yapılması konuşuluyormuş. Tarih olarak 15 Temmuz 2018 üzerinde duruluyor' dedi" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

CUMHURİYET VE ATATÜRK VURGULARI DAHA GÜÇLÜYDÜ

Resepsiyonun başında 29 Ekim’den 15 Temmuz’a bir görsel sunum yapıldığını dile getiren Selvi, "29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i kuran millet,15 Temmuz’da da demokrasiye sahip çıktı teması işlendi" dedi. Selvi, şöyle devam etti: "Atatürk’ten Menderes’e, Özal’a ve Erdoğan’a uzanan bir siyasi çizgi ortaya konuldu. ‘AK Parti, Atatürk’ü mü keşfetti’ tartışmalarına zemin teşkil etmesini arzu etmem ama bu kez Cumhuriyet ve Atatürk vurguları daha güçlüydü. Belli ki Erdoğan sadece MHP’yle yakınlaşma adına bunu yapmıyor. Atatürk’ü, Cumhuriyet’i önemseyen yeni bir seçmen profiline yöneliyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın