Erdoğan: "Bahçeli Yüce Divan'da yargılanmalı"

BAYBURT (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğu dönemde bazı bankaların fona devredilmesinden dolayı, Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini söyledi.

AK Parti seçim mitinginde Başbakan Erdoğan Bayburtlular'a hitap ederken, Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan da miting sürerken halkın arasına karışarak, çocukları severek halkla sohbet etti.

İlk olarak halkın Regaip Kandili'ni kutlayan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal aleyhine atılan sloganları susturarak, "Gerek var mı? Zaten pazar günü ona siz sandıkta vuracaksınız. Sayın Baykal, devamlı milletten kaçıyor. Meclis kapısına milletvekillerini yerleştiriyor 'AK Partilileri içeri almayın' diyor. Çünkü biliyor ki arkadaşları bile onun dediği yapmayacak. Ama ben ondan memnunum çünkü ana muhalefette o olduğu sürece, AK Parti daha da güçleniyor. Sadece demokrasi kaybediyor. Bu ülke kendi tapulu malları gibi konuşanlara bakmayın. Attığı zaman mangalda kül bırakmayanlar var. Biz, yaptıklarımızı anlatıyoruz; onlar karalama kampanyası yapıyor, iftira atıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Deniz Baykal'ın AK Parti hakkında yalan iddialar ortaya attığını söyleyen Erdoğan, "Tunceli'de Baykal, 'oy almak için AK Parti altın dağıtıyor' dedi. Bu meydanda herkese bir çeyrek altın versek nereden bulalım bu hazineyi? Meydanlarda Baykal'ı güneş çarptı. Doğru konuşuyorsan bunu belgele. Nerde altın dağıtmışız, bunu belgeleyemezsen namertsin, müfterisin. Bana 'o zaten bitti, daha fazla vurma' diyorlar. Sayın Baykal, bu hareketle millete de hakaret ediyor. Pazar günü bunların sesi kesilecek. 3 Kasım'da bir tavır ortaya koydunuz hamdolsun o günden bu güne krizler ülkesi Türkiye bitti, şimdi sessiz devrimini gerçekleştirmiş bir Türkiye var" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal, doğruyu biliyor ama yine de doğru konuşmuyor. Çünkü gözü var görmüyor, kulağı var duymuyor, ağzı var ama gerçekleri konuşamıyor. Gazetelere toplu konutların içinde bir gece kondu resmi koymuş 'üstüne de yalanını al da git' yazmış. Gidip bir kere bizim toplu konutları görmemiş, fiyatlarını bilmiyor. Baykal'ın zaten hayır duası olmaz da sizlerin hayır duasıyla yola devam ediyoruz. Bu ara bir mazotçuluktur aldı gidiyor. 'Tayyip Erdoğan, oğlunun gemisi için mazotu ucuzlattı, ÖTV'yi geriletti' diyor.

Reklam
Reklam

Baykal'ın kılavuzu karga. Kılavuzu karga olanı siz bilirsiniz. Zaten uluslararası sularda gemilere ÖTV yoktur. Yük gemilerinden, yolcu taşıyan gemilerden ve balıkçı motorlarından ÖTV alınmaz. Oğlum ve ortağının gemisi, 10-15 milyar dolarlık bir şey değil. 500 bin dolar peşinatla aldıkları ve taksitlerini rahatlıkla ödedikleri bir gemi. Baykal, senin mumun pazara kadar yanacak. Senin seçim bölgene gittim Antalya'da senin enerji bakanlığın döneminde bir vatandaşa
verdiğin mazot karnesi elime ulaştı. 'Bizim partimiz dürüst, adil. Biz, Atatürk partisiyiz' diyor. Atatürk senin başına geçeceğini bilseydi bu partiyi kurmazdı. Hiçbir zaman iktidar olmadı olamayacaksınız da zaten. 'Atatürk'ün partisiyiz' diyorlar ama; Atatürk öldükten sonra liranın üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırdı İnönü'nün resmini koydular" diye konuştu.

"BÖLÜCÜBAŞINI ASMAK İÇİN İP Mİ BULAMADINIZ?"

Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Erdoğan, "Şimdi bir de ipçiler çıktı. Vatandaşın üzerine ip atıyor. Bölücübaşı Türkiye'ye benim iktidarımda mı geldi? Mahkeme bölücübaşına idam kararı vermişti; neden uygulamadın? İp mi bulamadın? Savcı Nusret Demirhan da kendisini samimiyetsiz bulduğunu ifade etti. Madem ortakların asmak istemedi hükümetten istifa etseydin dedi. Sen zaten onu ABD'den teslim alırken, idam etmemek suretiyle teslim aldın. MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Türkler sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu bağımsızlar parlamentoya girecek gibi gözüküyor. Bir de MHP girerse neler olacak. Biz bunların kavgalarıyla mı uğraşacağız. İkisi de uç; vatana hizmet dertleri yok. 3.5 sene Bahçeli başbakan yardımcılığı yaptı, 22 banka fona devredildi. Bunun faturasını devlet ödedi. Sayın Bahçeli, başbakan yardımcısı olarak vicdanın hiç sızlamadı mı? Yüce divana gitmesi gerekenlerden biri de Bahçeli" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan Genç Parti lideri Cem Uzan'dan bahsederek, "Fona devredilen bankalardan birinin sahibinin dürüst babası ve kardeşi kaçak. 9 katrilyon imarzedelere para ödedik. Bu kadar dürüstsen mazotu 1 YTL'ye indirmeyi bırak, babanın borcunu öde. Şimdi İsviçre'deki hesaplarına el kondu. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir sanal şirket kurmuş. O şirketle Türkiye Cumhuriyeti devletini uluslararası mahkemeye dava açmış. Ajan avukatlarla anlaşarak Türkiye Cumhuriyeti devletinden 40-50 milyar almaya çalışıyor. Çok hayalperestsin. Bu can bu tende oldukça bir kuruş alamazsın bunu bil" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bahçeli ve ekibi, 'AK Parti toprakları satıyor' diye bir yalan uydurmuş. Evet, bir hukuk içerisinde satıyoruz. Türkiye yurt dışında bir toprak alma hakkına sahipse o ülkenin vatandaşına da belli ölçüde toprak satılır. Atatürk döneminden itibaren bu satışlar var. Bahçeli'nin hükümette olduğu dönemde 8 bin taşınmaz satıldı. Şimdi daha çok satıldı; çünkü artık Türkiye istikrar ülkesi. Bahçeli bizi özelleştirme konusunda eleştiriyor. Dün kendi kar eden etmeyen her şeyin
özelleştirmesinden yanaydı. Dürüst ol, devlet adamında istikrar aranır. Geçen seçimlerde kaybedince gitti ama dayanamadı, 9 ay sonra geri geldi. Siyasette koltuğa yapışma dönemi bitecek. Ben meydan okudum, buna kılıf arıyorlar. Çünkü pazar ne olacağını biliyorlar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, "Baykal, 'AK Parti kömür yardımı yapıyor' deyip duruyor. Biz bunu seçimle başlatmadık ki Sayın Baykal. Sen bunu zaten biliyorsun. 5 yıldır Anadolu'nun her yanına kömür gidiyor ama senin fakir fukarayla alakan yok ki. Biz her yıl 1.2 milyon tonla 1.5 milyon ton arasında kömür gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son olarak milletvekili adaylarını tanıtarak, 2'de 2 istedi.