Erdoğan başbakansa Anavatan sayesinde

Ankara - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Tayyip Erdoğan eğer bugün Başbakansa, Anavatan Partisi'nin yasaklara karşı özgürlüklerden yana dürüst
tutumu dolayısıyladır" dedi.

Mumcu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 72. yıldönümünü kutlayarak başladı.Mumcu, konuşmasında Siyasi Partiler Kanununun değiştirilmesi gerektiğine de değindi. Bu konuda verdikleri kanun teklifinin gündeme alınmadığını belirten Mumcu, "Milletvekili, siyasetçi ve bakanların mal varlığını şeffaflaştıracak bir yasa çıkarılacağına dair Sayın Başbakan söz vermişti. Ne oldu?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Bireysel silahsızlanmayla ilgili düzenleme yapılması konusunda da bir kanun teklifleri olduğunu anımsatan Mumcu, bu yönde bir düzenleme yapılmadığı için "ülkenin adeta Teksas'a dönüştüğünü" ileri sürdü.

Erdoğan'ın, "enflasyona ilişkin verilere inanılması gerektiği" yönünde sözler söylediğini hatırlatan Mumcu, "Enflasyon verilerine biz inanıyoruz Sayın Başbakan, siz niye inanmıyorsunuz?" diye sordu.

Erkan Mumcu, Hükümetin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğine ilişkin millete söz verdiğini, milletin de bu sözlere inandığını belirtti.

Mumcu, "Türkiye aleyhtarı sözler söyleyen AB'li şımarık politikacıların bu şımarıklıklarına son vermenin yolu, onlardan bir adım öte gitmektir. Hadi şimdi 'Gümrük Birliği de dahil olmak üzere AB ile ilişkileri, askıya almak falan değil, donduruyoruz. Kıbrıs sorunu BM'de nihai olarak çözülünceye kadar AB ile hiçbir konuyu görüşmüyoruz' deyin" dedi.

Mumcu, Newsweek dergisinde Türkiye'de darbe olacağına ilişkin haberlerine değinerek, bunun lafına bile karşı olduklarını söyledi.Düne kadar Avrupa Birliği şampiyonluğu yapanların, bugün birden milletçilik şampiyonu olduğunu ifade eden Mumcu, "Gündüz vakti havai fişek atacak kadar görgüsüzleşenler, şimdi AB'ye rest çekmeye başladılar" dedi.

Reklam
Reklam

Mumcu, Kıbrıs Rum Kesimine havaalanları ve limanların açılmasını öngören Ek Protokolü kendisinin imzalamadığını dile getirerek, kendilerinin AB'li yetkilileri kapılarına getirdiklerini, bugünkü iktidarın ise kapı kapı dolaştığını öne sürdü.

Mumcu, AB'nin Türkiye'siz olamayacağını, böyle olması durumunda birbirine düşeceğini belirterek, dünyanın merkezinin artık Avrupa değil, Avrasya olduğunu söyledi.