Erdoğan, Batman’da CHP ve BDP’ye yüklendi: Korku ve tehditle özgürlük olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da düzenlenen mitingde CHP ve BDP’ye yüklenerek, “Hakkâri’de BDP’nin boy gösterdiği...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da düzenlenen mitingde CHP ve BDP’ye yüklenerek, “Hakkâri’de BDP’nin boy gösterdiği mitingde Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. BDP terör örgütüne sırt dayayarak oy devşiriyor. Korku ve tehditle özgürlük savaşı olmaz.” dedi.
Batman’da partisince düzenlenen mitingde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, 4 ay önce yine Batman’a geldiğini, 69 farklı eserin resmi açılış törenini yaptıklarını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i Batman milletvekili adayı yaptıklarını dile getiren Erdoğan, “Batman’ı birlikte 81 vilayet arasında farklı bir şekilde geliştiriyoruz. Batmanlı kardeşlerim bundan sonra hizmet siyasetine, eser siyasetine oy verecek. Batmanlı kardeşlerim istismar siyasetine oy vermeyecek.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

On yıllardır devam eden yasaklı ortamı kendilerinin kaldırdığını anlatan Erdoğan, OHAL’i de AK Parti’nin kaldırdığını vurguladı. Erdoğan, şöyle konuştu: “Çekiç güç yok muydu? Bunu kim kaldırdı? Kendi dilinde kurslar açılması talepleri vardı. Bunu kim açtı? Üniversitelerde Kürt bölümü açıldı mı? Evet. Bu bağımsız aday diye karşınıza gelenlerin buna güçleri yeter mi? Bunların tek şeyi var istismar siyaseti. Parlamentoda bağırmak, gerilim yaratmaktan başka ne yaptılar. Terör örgütüne sırtını dayatmak suretiyle oy devşiriyorlar.”

Bazılarının Hakkâri’de, Şırnak’ta dükkânları tehditle kapattırmaya çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, “Dükkanları kapatmalarına rağmen Şırnaklı meydanı gümbür gümbür doldurdu. Korku ve tehdit ile özgürlük savaşı olmaz. Demokrasi gelmez. Biz gelmeden Kürt kardeşlerime karşı inkar, asimilasyon vardı. AK Parti iktidarında yok. Kürt kardeşlerimin sorunu var. Bu sorunların çözümü de AK Parti. On yıllardır devam eden baskıyı biz kaldırdık. Asimilasyona biz son verdik. Şiddete teslim olmadık. İnkar edenler, ihmal edenlerden olmadık. Doğu, batı, kuzey, güney, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Roman, Boşnak demeden yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevdik. Bizim farkımız bu. Ama birileri sabah namazında imam öldürenlerle birlikte oldular. Birileri döşedikleri mayınlara Batman’da kendi arkadaşlarının canına kıydılar. Sıkılmadan yine bir yerlere fatura ettiler.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“BALA ULAŞAN SİNEKLER GİBİ İFADELERİMİ YANLIŞ YORUMLUYORLAR"
İnkar politikalarını ellerinin tersi ile ittiklerini dile getiren Erdoğan, “2005 yılında Kürt sorunu benim sorunumdur dedim. Çok hızlı ve güçlü bir şekilde bunun çözümü için hızlı bir şekilde mücadele ettik. Şimdi Kürt kardeşlerimin sorunu var. Asimilasyonu ayaklarımızın altına aldık. Birileri bala ulaşan sinekler gibi benim ifadelerimi yanlış yorumlayarak Kürt kardeşlerimin acıları üzerinden istismar üretmeye başladılar. Biz geri adım atmayız. Biz yarım saat içinde “U” dönüşü yapanlardan değiliz. Doğu’da söylediğini Batı’da inkar edenlerden ve yatsıya varmadan mumu sönenlerden asla olmadık. Bunlar “S” dönüşü yapıyorlar.” diye konuştu.

“ÇETE KARDEŞLİĞİ KURDULAR”
Yerine göre farklı konuşmadıklarını, olmayacak sözler vermediklerini belirten Erdoğan, kendilerinin yürüttüğü hizmet siyasetiyle yarışamayanların hep birlikte ittifak ederek çete kardeşliği kurduğunu vurguladı.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastane ve yollara tahammül edemeyenler şiddet baskı ile ayakta kalma mücadelesi vermeye kalkıyorlar. Batmanlı kardeşlerim kandan gözyaşından yoksulluğu istismar eden zihniyeti artık sorgulamanızı istiyorum. ‘Batman toplu mezralardan geçilmiyor. Gerçeklerle yüzleşmeye mi geliyorsun?' diye yazı yazmışlar. Bunu diyenlerin kim olduğunu anlıyorsunuz. Açık söylüyorum BDP... AK Parti faili meçhulleri ilk defa gün yüzüne çıkarmış. İktidarı döneminde bir tane fail meçhulü kimse gösteremez. ‘Güvenlik güçlerinin katlettiği ailelere baş sağlığına mı geliyorsun' demişler. Benim güvenlik güçlerim bu ülkede terör estirenlerden başka kimsenin canına kıymamıştır. Terör estirmek sureti ile ellerinde bombalarla, yolumuza 30 kilodan fazla mayın döşeyenlerle güvenlik güçleri mücadele etmeyecek mi? ‘Perişan olan esnafa geçmiş olsuna mı geliyorsun’ diyorlar. Benim esnafım perişan değil. Esnaf sayılarında artış var. Kürt halkına durmak yok. ‘Eziyet etmeye geliyorsun’ diyorlar. Bu iller AK Parti döneminde gördüğünü ne zaman gördü? Köy ve mezrasına kadar yol su, okul ve hastaneyi götüren AK Parti değil mi? ‘Pamuk, tütün, buğday üretilemiyor’ diyorlar. Elinize dilinize dursun. Batman’ın tarlaları taşıyor. Buğday almış başını gidiyor. Şu an herkes pamuğa hazırlanıyor. Bunlar buğdayın ne olduğunu bilmiyor. Herhalde bunlar asfaltı buğday tarlası zannediyor. Bunların yanında milletvekillerine gaz bombasından söz ediyorlar. Önce milletvekilleri görevlerini bilsin. Göreviniz buralarda halkı tahrik etmek değil. Parlamentoda bu millete hizmet getirmeyi konuşsunlar. Bu güne kadar hiçbir projeleri yok. Biz açık yüreklilikle sorunların üzerine giderken, şiddeti devreye sokanları sorgulamanızı istiyoruz.”

Reklam
Reklam

"HAKKÂRİ’DE CHP – BDP KUCAKLIŞTI”
Kürt kimlik ve tarihini, tarihi boyunca inkar eden CHP’nin Hakkari’de BDP ile el ele verdiğini dile getiren Erdoğan şunları ifade etti: “BDP’nin oy tabanına Kılıçdaroğlu hitap etti. Meydanda olanlar CHP’ye oy verecekler değil, BDP’ye oy verecekler orada. Sayın Kılıçdaroğlu kendi kendini aldatıyor. Burada, bu bölgeye sürekli oyun oynayanlar oyun oynmaya devam ediyor. Bu bölgede Kürt kardeşlerimi 1940’lı yıllardan bu yana oyalayan CHP zihniyeti yine aynı şekilde yoluna devam ediyor. CHP Hakkari’de terör örgütü tarafından karşılandı. Ancak AK Parti mitingi için insanlar tehditle engellendi. CHP, BDP’lilerin boy gösterdiği mitingde konuşma yaptı. Hangi senaryonun peşindesiniz? Bunlar Türkiye’yi o eski günlere döndürmek istiyor. Çete kardeşliği yapmak istediler. 12 Eylül’de olduğu gibi yine yan yana geldiler. Halk oylamasında olduğu gibi aynı hizaya geldiler. İnsanların gerçekleri görmesinden neden rahatsız oluyorlar? Bu özgürlüğü niçin kısıtlıyorsunuz? Neden CHP mitinglerini destekliyorsunuz? Ekmek peşinde olan esnaf kardeşlerime kepenk kapattırıyorsunuz? 12 Haziran çetelerle mücadele konusunda çok önemli. 12 Haziran'dan sonra temel hak ve özgürlükler için yeni bir dönem başlayacak. 12 Haziranla yeni bir anayasa, sivil katılımcı bir anayasayı hazırlayacağız. Beraber hazırlayacağız. Hanım kardeşlerim, gençler, işçiler, memur benim anayasam diyecek. Tarihi karar vereceksiniz. Hizmet siyaseti ile çete siyaseti arasında bir karar vereceksiniz. Siyaset mühendislerine bir tokat daha vuracaksınız. Demokrasi ve özgürlüğü bilbordlarda göstermekten başka özelliği olmayanlara sandıkta gereken cevabı siz vereceksiniz. Onların görünen yüzü orada, görünmeyen yüzü ise baskı ve dayatmadır. Bu hareketin rotasını millet çizer, dağlar çizmiyor. Siyasete, siyaset mühendisleri değil millet karar verir. Siyaset, gençlerin eline Molotof vererek değil, hizmet ve çözüm üretilerek yapılır. Milletin yapacağı anayasadan korkanlar şimdi ittifak yapıyorlar. Batmanlı kardeşlerim hizmet siyasetine oyunu verir. 8.5 yıl boyunca her alanda kronik sorunlara neşter vurarak çözüm ürettik.
Çok daha büyük projelerle ustalık dönemine başlıyor, çıraklık ve kalfalık dönemi geride kaldı. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için 12 Haziran’da bir kez daha kolları sıvıyoruz. Yoksullukla mücadele ettik. 19 milyon olan sayısı 12 milyon 700 bine indirdik. Yasaklarla mücadele ettik büyük oranda başarılı olduk. Enflasyon ve faizi düşük oranlara indirdik. Enflasyon yüzde 30’dan yüzde 4’e indirdi.”
Erdoğan, “Batman’da 4’te 4 yapmak lazım. Buna var mıyız?” sözlerine toplanan kalabalık hep bir ağızdan “evet” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz