Erdoğan: Bazı Densizler İstiklal Marşı'nın Son Dört Kıtasını Dinlemeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede şehitler olanlar için 'Türk askeri boşuna öldü' diyen bazı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede şehitler olanlar için 'Türk askeri boşuna öldü' diyen bazı kendini bilmezlerle, densizlerin bu milletin manifestosu olan İstiklal Marşı'nın son dört kıtasına bakmalarını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada geçen hafta içerisinde önemli ve anlamlı bir yıl dönümün idrak edildiğini belirterek, “Geçen hafta grup toplantımızı yapamadığımız için bu anlamlı yıl dönümüne bugün özellikle değinmek istiyorum. Bundan 92 yıl evvel 1921’de 12 Mart günü merhum Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, TBMM’de milli marşımız olarak kabul edildi.” dedi.

Reklam
Reklam

İSTİKLAL MARŞI OKUDU

İstiklal Marşı'nın son dört kıtasını okumak istediğini ifade eden Erdoğan, “Bu son dört kıtayı birilerinin özellikle dinlemesini, özellikle anlamasını istiyorum. Geçtiğimiz günler içinde terörle mücadele eden şehitlerimiz için 'Türk askeri boşuna öldü' diyen bazı kendini bilmezlerin, bazı densizlerin bu milletin manifestosu olan 76 milyonun ortak hissiyatını yansıtan bu dört kıtayı özellikle dinlemelerini arzu ediyorum. Zira vatanı için toprağı için namusu ve şerefi için dini için toprağa düşen her Müslüman asker bizim inancımızda şehittir. Onlar Peygamberlikten sonra en büyük mertebeye ulaşmış, Kur’an-ı Kerim’in ifadesi ile 'ölü olmayan diriler'dir. Kalbinde millet sevgisi, ülke sevgisi, insan sevgisi olmayanlar milletimizin kutsal değerlerinden nasibini alamayanlar onların boşuna öldüğü iddiası ile ancak kendilerini küçültürler, kendilerini alçaltırlar. Bu ülkeye şehitlerimiz sayesinde alçaklar uğramadı Allah’ın izni ile şehitlerimizin fedakarlığı ile İstiklal Marşımızın en güzel şekilde ifade ettiği yüreklerdeki sarsılmaz imanla hiçbir zaman da alçaklar uğrayamayacaklar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan, ardından İstiklal Marşı’nın son dört kıtasını okudu. Bunun üzerine salondan alkış sesleri yükseldi. Erdoğan, “Mehmet Akif Ersoyu’u bu aziz millete böylesine muhteşem bir marş bıraktığı için tekrar rahmetle, minnetle yad ediyorum. ” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: