Erdoğan: Belediye sorunlarla uğraşıyor

İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Büyükşehir belediyemiz, İstanbul'un yığılmış sorunlarına karşı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını İkitelli Başakşehir 4. Etap 1. Kısım'da yeni hizmete açılan Tunahan Camii'nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, camiyi de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte camiden çıkan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Burada ilk konutları dikmeye başladığımızda bize kimse inanmamıştı. Ama biz KİPTAŞ konutlarını vatandaşımıza 18 ayda teslim ettik. Belediyecilik dönemindeki bu anlayışımız şimdi Türkiye geneline yayıldı. Konutları artık 12 ayda teslim ediyoruz. Bu konutları yapan arkadaşlarımız, zemin etütlerini dikkatli şekilde yaparak depreme karşı dayanıklı binalar üretiyorlar. Çünkü İstanbul'da olabilecek felaketler karşısında tedbirli olmak zorundayız" dedi. Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol yapımı ve kavşak çalışmaları bazı çevreler tarafından eleştiriliyor. İstanbul'un yığılmış sorunlarına karşı, büyükşehir belediyemiz aralıksız olarak çalışmakta. Tabii ki bu sıkıntılar olacak. Bu sıkıntılar, gece-gündüz çalışarak bu aşılacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan, konuşmaların ardından 5. kısımda bulunan KİPTAŞ'ın tanıtım ofisine geçti.