Erdoğan, Besnainou'yu kabul etti

Ankara (AA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Yahudi Konseyi Başkanı Pierre Besnainou'yu kabul etti.

Besnainou, Başbakanlıkta basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan ile "çok ilginç" bir görüşme yaptıklarını kaydeden Besnainou, ağırlıklı olarak ele aldıkları konunun Türkiye-AB ilişkileri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin üyeliğinin AB'nin çıkarına olacağına inandıklarını belirten Besnainou, bununla birlikte Türkiye'nin Orta Doğu sürecine de katkıda bulunabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Besnainou, Avrupalı Yahudiler olarak Türkiye ile, İsrail ve Filistin'in birlikte barış içinde yaşaması gibi konularda ortak görüşü paylaştıklarını ifade ederek, "Türkiye bölgeyi istikrara kavuşturabilecek bir ülke. Yıllardır ülkenizin politikası buydu. Başbakanın bu doğrultuda devam edeceğine eminiz." diye konuştu.Pierre Besnainou, "Türkiye'nin, birkaç ay önce kaçırılan askerin hayatına ilişkin İsrail'e güvence verilmesi konusunda Filistin üzerinde etkili olabileceğine" inandıklarını da kaydetti.

Erdoğan ile görüşmesinde Avrupa'da antisemitizm konusunu da ele aldıklarını belirten Besnainou, Türkiye'de böyle bir sorun olmaması ve ülkedeki Yahudilerle ilişkilerin mükemmel olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Besnainou, bir soru üzerine, "Ermeni soykırımı" iddialarına ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın bu konuda kendisine de aktardığı yaklaşımı takdirle karşıladıklarını belirten Besnainou, "Türkiye'nin tüm arşivlerini tarihçi ve bilim adamlarına açmasının, meselenin açıklığa kavuşmasını sağlayacağına inandıklarını" kaydetti.

Reklam
Reklam