Erdoğan: Bu işin bittiğine inanmıyorum

Medya yöneticileriyle buluşmasında kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üst akıl acımasızca oynuyor. Bu işin bittiğine inanmıyorum, rehavete kapılmayacağız" dedi

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Akıncı Üssü'ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü. Bu işin bittiğine inanmıyorum, rehavete kapılmayacağız. Bu Çanakkale ruhudur. Onları tankla topla sindiremezseniz.

HDP AÇIKLAMASI

Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam.

'DAHA BİTTİĞİNE İNANMIYORUM'

"Tehlike geçti mi" sorusunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha bittiğine inanmıyorum, biraz daha sürecek" dedi.

Reklam
Reklam

Bizimle de 2010'a kadar uyumluydular. Gülen ABD'yi bile ele geçirmek istiyor. Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarlı olsaydı zil takıp oynarlardı.

'YAVER OLMASINA RAĞMEN KORUMALARIMLA HAREKET EDERDİM'

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Yarbay Ali Yazıcı'nın FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası tutuklaması sonrası gazetecilerin "yaver" konusu hakkında Erdoğan, "Bencumhurbaşkanı olduğumda yaver istemedim. Yaver olmasına rağmen korumalarımla hareket ederdim" diye konuştu.


Darbe girişimi öncesinde başyaver ve yaverlerin Erdoğan’ın bulunduğu konumu öğrenmek için çaba harcadığı ileri sürülmüştü.