Erdoğan: Bu Milletin Alın Terini Faiz Lobisine Yedirtmeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Faiz lobisi, şu anda borsada spekülasyonlara girmek üzere bizi tehdit edeceğini...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Faiz lobisi, şu anda borsada spekülasyonlara girmek üzere bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım, bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunduğu Tunus'tan İstanbul’a döndü. Erdoğan’ı havaalanında binlerce kişi karşıladı. Kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan, “Her semtiyle, her sokağıyla İstanbul’umu yürekten selamlıyorum. Sizlere Fas’taki, Cezayir’deki, Tunus’taki kardeşlerimin selamlarını getirdim Allah kardeşliğimizi daim etsin inşallah. Rabbim birliğimizi, dayanışmamızı, muhabbetimizi daim etsin inşallah. Oradaki kardeşlerimiz hep şunu söylediler. Bunların hepsi gelip geçer dediler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“DİK DURDUK, DİKLEŞMEDİK”

Gönüller kırmanın tarafında değil, gönüller yapmanın tarafında olduklarını belirten Erdoğan, “Dik durduk, dikleşmedik. Bizim kavgayla, çatışmayla işim olmaz, bizim vandallıkla, vurup kırmakla, yakıp yıkmakla işimiz olmaz. Kardeşlerim biz yapmayı biliriz. Ve bugüne kadar da yaparak, üreterek, inşa ederek, Türkiye’yi büyüterek bugünlere geldik. Şimdi altını çiziyorum, faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi, şu anda borsada spekülasyonlara girmek üzere bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım, bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“SİZİNLE ZENGİN OLDUK DİYENLER ŞİMDİ BİZİMLE UĞRAŞMAYA BAŞLADILAR”

“Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa onlar karşısında bizi bulacaklardır” ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bugünlere Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. Bizim karşımıza geldiklerinde, ‘Sizin zamanınızda beş kat daha zengin olduk’ diyenler, şimdi bizimle uğraşmaya başladılar. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türkiye’yi Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler. Biz bugünlere ya sabır diyerek, sabreden amacına ulaşır diyerek geldik.”

Reklam
Reklam

“76 MİLYONUN HİZMETKARIYIZ”

Türkiye’yi kardeşlik üzerine inşa ederek, kardeşlikle büyüterek, kardeşliği yücelterek bugünlere geldiklerini vurgulayan Erdoğan, “76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Birileri benim yüzde 50’nin başbakanı olduğumu söylüyor. Elinize dizinize dursun. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkarı olduğumuzu söyledik. Türkiye’nin en batısından en doğusuna ayırt etmeden hizmet götürdük. Hakkari’de 10 yıl önce havaalanı açılacak denilse kim inanırdı. Iğdır’da havaalanı açılacak dense kim inanırdı? 26 ilde havaalanı vardı, şimdi 50’ye ulaştı. Fakat bizim karşımıza dikilenler, bu hizmetler için değil, bu hizmeti kimler yapıyor, onun için dikildiler. AK Parti yapıyor, iktidarımız yapıyor. Öyleyse bizim bir yerlerden birşeyler yapıp, sandıkta yapamadığımızı sandık dışı yollarla yapacağız dediler” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması, coşkulu kalabalığın “İstanbul burada, çapulcular nerede, dik dur eğilme, Türkiye seninle, polise uzanan eller kırılsın” şeklindeki tezahüratlarıyla sık sık kesildi
(Sürecek..

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz