Erdoğan: "Bunlar kameralı odalara alışmışlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyon mitinginde "memur" ve "gizli kamera" tartışmaları devam etti.

AFYONKARAHİSAR (ANKA) - Erdoğan kürsüden CHP Liderine "Bay Kemal" diye seslenerek yalan talan iktidarı sözlerine "Mesleğinizi AK Parti'nin genel başkanında aramayın. O meslek size ait. Benim memiur kardeşlerimi de rencide etme" dedi. Erdoğan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kaset skandalına gönderme yaparak "Ama bunlar kameralı odalara alışmışlar kamera şakasını iyi bilirler. Gizli kameraları iyi bilirler.Birbirlerini de indirirken. Bay Kemal hani sen aday olmayacaktın" dedi.

Erdoğan konuşmasında anamuhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yozgat mitinginde yaptığı eleştirelere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun "AKP din, iman, ahlak ticareti yapıyor" sözlerine değinen Erdoğan "Dün CHP Genel Başkanı Yozgat'ta konuşuyor. Orada şaşırdım; din iman ahlak ticaretinden bahsediyor. Yeni Genel Başkan bu malzemeyi kaybetti, ölçüyü yitirdi. CHP'nin genel başkanı bizim dindarlığımızı da imanımızı da ahlakımızı da ölçecek kalibrede değildir. Önce haddini bil ya" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-MEMUR KARDEŞLERİMİ RENCİDE ETME-

Erdoğan AKP'nin yolsuzluk iddialarına maruz kaldığını da dile getirerek şunları söyledi:

"Mesleğinizi AK Parti'nin Genel Başkanı'nda aramayın. O meslek size ait. Benim memur kardeşlerimi de rencide etme. Memur olduğun dönemde, genel müdürü olduğun dönemde SSK zarar etti. Ne yaptın sen orda kimleri oralara doldurdun. İhale yolsuzlukları ne oldu? Bunların sonunda SSK zarar etti. Onların hesabını ver. Ama siz rahatsınız. Bu tür şeylerin cevabını vermeniz rahat. Şu anda yargı reformu ile ilgili rahatsız olmalarının nedeni iktidar oldukları dönemde sadece kendi iktidarları döneminde yargıya doldurdukları insan sayısı 3 binin üzerinde. Bizim dönemimizde aynı şekilde yargıya eleman alacaktık Danıştay müdahale tti. Odaya kamera koyacaksınız dedi. Niye? Dünyanın neresinde var böyle bişey. Ama bunlar kameralı odalara alışmışlar. Kamera şakasını iyi bilirler. Gizli kameraları iyi bilirler. Birbirlerini de indirirken. Bay Kemal hani sen aday olmayacaktın? Eski Genel Başkanın'ı ziyaret ettin, çıktın aday değilim dedin. Ertesi gün aday oluverdin. Bunun dürüstlük neresinde. Gelip de bana dürüstlük dersi verme."

Reklam
Reklam

-ÇARŞAF AÇILIMI ÇARŞAFA DOLANDI-

Başbakan Erdoğan CHP'nin yerel seçimler öncesi başlattığı çarşaf açılımına da konuşmasında göndermeler yaptı. Erdoğan, "Çarşafı satamadılar müşteri bulamadılar çarşafa dolandılar. Seçim öncesinde Kocaeli'nde vatandaşa kuran kursu açma vaadinde bulundular. Onu da satamadılar, şimdi daha ileri boyuta taşıdılar. Genelge ile partililere razamanda içki içmeyi yasakladılar. Hemen aralarında kavga başladı. Bizim içkimize ne karışıyosun dediler. Mum yatsıya kadar yanarmış. Ama bunlarınki yatsıyı bile bulmadı. Erken söndü" diye konuştu.

-BAZI ODALAR VE SENDİKALAR GARİBİME GİDİYOR-

Erdoğan referandum sürecinde Hayırcılar cephesinde duran ve henüz kanaatini açıklamamış olan STK'ların da kendisine garip geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Bazı odalar var garibime gidiyor. 12 Eylül darbe anayasasına karşı olduğunu söyleyenler, Kaymak takımı onlar,sessiz kalıyor. Bizim yanımıza geldiklerinde farklı konuşuyorlar ama kalkıp da süreci desteklediklerini açıklayamıyorlar. Niye çünkü hesaplar farklı. İktidar buradan güç kazanır mı diye korkuyorlar. Bugünlerde ortaya çıkmayacaksınız da ne zaman çıkacaksınız. Bazı sendikalar varki talep ettiklerini biz gerçekleştirdiğimiz halde adında devrimci olanlar farklı yerde dolaşıyorlar. 1 Mayısla ilgili tatili çıkaran iktidar biziz, Taksim Meydanı sorununu çözen biziz. Bunları gerçekleştirirken önceki iktidarlar sol iktidarlar diğerleri bunu çözmedi. Biz çözdük. Toplu görüşme hakkında toplu sözleşmeyi şimdi getiriyoruz. Bilirkişi de hükümetin yetkilerini yok ediyoruz. Buna rağmen o ideolojik yaklaşımları ile beyaza siyah demeye alışmışlar."

Reklam
Reklam

-ŞEHİT DUA BEKLER, SLOGAN DEĞİL-

Erdoğan özellikle şehit cenazelerinin ardından kentlerde yaşanan eylemlere de konuşmasında dikkat çekti. Afyonkarahisar'da bulunan şehitliklerde hemen her ilden Kurtuluş Savaşı'na katılmış askerler olduğunu belirten Erdoğan "Bir süredir illerimizde ilçelerimizde kirli provokasyonlar devreye sokulmak isteniyor. Bazı vatan hainleri kalabalığın içine giriyor. Polis karakollarına otolarına dükkanlara evlere yönlendiriyor. Kim ki bu tahriklere aldanırsa bilsin ki burada yatan şehitlerin kemiklerini sızlatır. Kim ki öfkeye kapılır şiddete başvurursa terör örgütünü sevindirir amacına hizmet eder" dedi. Erdoğan siyasi partileri de şehit cenazelerini mitinge dönüştürmekle eleştirerek şunları söyledi:

"Şehitlerin cenaze törenlerini istismar edenler parti mitingine çevirenler kendilerinin o malum işaretlerini yapmak suretiyle cenaze namazını bir mitinge dönüştürenler; orada sadece tabuttaki şehitlerimize değil Afyonkarahisardaki şehitlerimize de saygısızlık ediyorlar. Bunlar cenaze namazının adabını edebini de bilmiyorlar. Yapacaksan duanı oku, şehit dua bekler slogan beklemez."

Reklam
Reklam