Erdoğan: ''Cenaze törenlerine dikkat"

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Yüksekova'da yapılacak cenaze töreninde bir çok provokatif eylemin olabileceğini belirterek, "Vatandaşlarımızın eylemlere karşı mutedil olmasını, itidalle ve bir cenaze merasimine yakışır şekilde davranmasını başbakanları olarak rica ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin MYK toplantısı sonrasındaki açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Suriye'ye günübirlik yaptığı ziyaret ve Bahreyn'deki toplantıda, ABD Dışişleri Bakanı Condelliza Rice ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine, Bahreyn'deki toplantının Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'yle ilgili dışişleri bakanları toplantısı niteliğinde olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, Gül'ün, bölgedeki tüm dışişleri bakanlarının yanı sıra Condelliza Rice ile de görüşmesinin olduğunu belirtti.

Erdoğan, bir başka gazetecinin, "sözlerinizden yaşanan olaylarla ilgili güvenlik güçlerine yönelik bir karalama kampanyasının olduğu sonucunu çıkardık. Bu yönde bir istihbari bilgi mi var? Bir de bu konuda bir eylem planınız oluşturuldu mu?" şeklindeki sorusunu yanıtlarken, şu anda bir eylem planının zaten yürüdüğünü ifade etti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yürütme olarak biz bu süreci çalıştırıyoruz. Fakat, ifade ettiğim gibi hangi sıfatta kim olursa olsun diye özellikle bir vurgu yaptım. Bu kamu görevlisi de olabilir, bunlara işaret ettim ama işaret ederken tüm olarak güvenlik güçlerimizi böyle bir yargılamaya tabi tutmak, güvenlik güçlerimizi tamamiyle karalamak, bu askeriyle olsun, polisimizle olsun çok ciddi bir yanlıştır."

Başbakan Erdoğan, "kamuoyunda Hakkari ve Şemdinli'deki olayların büyükşehirlere sıçrayabileceği endişesi var, siz bu endişeleri paylaşıyor musunuz?" sorusuna ise, "Bunları konuşmak bile şu anda ciddi bir yanlıştır. Bizler süreci bulunduğu yerde çözmenin gayreti içerisinde olacağız, hep beraber bunu çözeceğiz, ama sizler bu soruları sordukça sadece bu tür çirkin ve kötü emelleri bulunanlara hizmet etmiş olursunuz. Bunu böyle bilmelisiniz. Bunları değerlendirirken çok dikkatli değerlendirmekte fayda var" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam